Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kääk, mitä luistelua!

Hiihtolomaviikon tiistaina Kuusankosken jäähallissa oli kolmevarttinen Kääkin luisteluvuoro koko perheelle. Näkymä oli värikäs, monen kirjavien ulkoiluvaatteiden myötä.
Sylivauvasta lähtien oli väkeä hallissa. Jäällä ei sentään ihan niin nuoresta lähtien väkeä luistellut.
Kouvolan liikuntamaskotti Dinosaurus Kääkki on jo useat vuodet viihdyttänyt liikunnallisesti lapsia ja lapsenmielisiä. Kääkki muisti 100-vuotiasta Suomea osallistumalla sataan liikuntatapahtumaan vuonna 2017. Dinosauruksena Kääkki saattoi olla vanhin osallistuja. Mutta vuosimiljoonien ikäiseksi on kyseessä kyllä varsin hyväkuntoinen viheriäinen. Kääkin kanssa oli mahdollisuus päästä yhteiskuviin. Ylävitosia ja muita käsiliikkeitä pääsi myös tekemään yhdessä.
Väkeä oli jäähallissa runsaasti. Joillakin oli taitoluistelutaustaa, ja muutakin liikuntataustaa löytyi, esimerkiksi cheerleadingiä.
Kaukalon laidalla saattoi herkutella eväillä tai katsella, kun toiset luistelivat. Hyvin tekivät banaanit kauppansa vanhemman tarjotessa syötävää nuorille liikkujille.
Useimmilla lapsilla oli käytössä kypärät. Musiikki oli erityisesti lapsia ajatellen valittua. Jäällä edettiin omaan tahtiin tai vanhemman kädestä pitäen. Usealla oli luistelukelkka.

Ensikertalaisia

Anja Elo oli lahjoittanut luistimensa jo pois. Hän katseli, kun kaksi ensikertalaista luisteli. Arina ja Arissa asuvat Kuusankoskella ja ovat taustaltaan kurdeja, Turkista. Tytöt ovat Anjan ystäväperheen lapsia. Etenkin nuorempi hyödynsi luistelukelkkaa. Kumpikin nousi sinnikkäästi pystyyn kaaduttuaan.
Kurdeilla ei pyrkimyksistä huolimatta ole omaa valtiota. He asuvat monessa eri valtiossa. Tuhansia kurdikyliä on tuhottu ja miljoonia kurdeja on pakkosiirretty. Vainoissa heitä on kuollut ainakin kymmeniä tuhansia.
Anja Elo on aikoinaan luistellut paljonkin. Nyt hänen huomionsa kiinnittyi siihen, että lapsilla on upeat kypärät. Monenlaisia hyviä apuvälineitäkin löytyy. Anjan lapsuudessa kuutta sisarusta kohden oli vain yhdet luistimet. Kolme oli toki sen verran pieniä, etteivät luistimet heille ensinkään käyneet. 39 numeron luistimiin laitettiin villasukkia tarpeeksi sisään. Sitten kaksi odotti aina vuoroaan kolmannen luistellessa.

Lisää liikuntaa

Jutuissa mainittujen liikuntatapahtumien lisäksi sisäseikkailuradat järjestettiin myös Kuusankosken Urheilutalolla ja Korian Monitoimitalolla. Perjantaina oli FreeFriday! Kannatti siis etsiä uimavarusteet ja suunnata vaikka koko perheen kanssa uimaan. Alle 18-vuotiaat pääsivät nimittäin ilmaiseksi Valkealan, Inkeroisten, Kuusankosken ja Urheilupuiston uimahalleihin.
JK

Jaa artikkeli: