Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kaari ja Kesäkuinen

Pop up Laiffii järjestettiin Kauppakeskus Manskissa taideviikonloppuna. Muun muassa paikalliset käsityöläiset, kauneusyrittäjät ja myyntiedustajat perustivat pop up -myymälän.
Lauantaina Kesäkuisen yrittäjä, kätilö ja personal trainer Leena Hilliaho kertoi myös Kotineuvola Kaaresta. Alkuvuodesta perustetuilla yrityksillä on yhteinen vastaanottotila Katajaharjussa. Yhteinen tila Laura Räsäsen kanssa on toiminut. Kummallakin on monen vuoden työkokemus taustalla.
Kummallakin valkealalaisella on mahdollisuus tehdä kotikäyntejä Kouvolan ja myös koko Kymenlaakson alueella. Leena kertoi kysyntää olleen jonkin verran. Kevään tilanne vaikutti.

Kesäkuinen

Leena Hilliaho mainitsee, että keskivartalon syvien lihasten ja lantionpohjan harjoittaminen on ensisijaisen tärkeää. Raskaudessa ja synnytyksessä lantionpohjan lihakset joutuvat lujille. Niiden vahvistamisesta on hyötyä erityisesti siinä vaiheessa sekä ikääntyneenä. Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä, joten liikkeelle lähdetään omaa kehoa kuunnellen.
Leenan palveluihin kuuluu rentoutumisharjoitukset. Kaikki tarvitsevat rentoutumisen taitoa. Rentoutuessa keskushermosto saa rauhoittavaa viestiä. Silloin autonominen ja ääreishermosto rauhoittuvat. Syke ja verenpaine laskevat. Stressihormonit vähenevät ja mielihyvähormonit puolestaan lisääntyvät. Kehon rauhoittuessa pystyy hiljentymään ja havainnoimaan omia ajatuksiaan paremmin.
Leena Hilliaho on viiden lapsen äiti. Kätilöksi hän opiskeli Tampereella Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja valmistui vuonna 2006. Kymmenen vuotta myöhemmin hän valmistui personal traineriksi. Yrityksen nimi tuo mieleen kesän tuoman aurinkoisen fiiliksen, lämmön, loman ja valon sekä viittaa myös syntymäkuukauteen tai laskettuun aikaan.

Kaari

Kotineuvola Kaaren perustaja Laura Räsänen on monilapsisen perheen äiti. Vapaa-ajalla hän viettää aikaa perheen kanssa, lenkkeilee ja lukee kirjoja. Terveydenhoitajaksi Laura Räsänen valmistui vuonna 2009 ja imetysohjaajakoulutuksesta alkuvuonna.
THL ohjeistaa vauvan kasvua ja kehitystä seurattavan neuvolassa ensimmäisen vuoden aikana keskimäärin 10 kertaa. Kaksi näistä on lääkärintarkastuksia. Kotineuvola Kaari voi hoitaa perheen haluamat terveydenhoitajan seurannat, mukavasti kotona tai vastaanotolla.
Lauran muihin palveluihin kuuluvat synnytys- ja vanhemmuusvalmennus. Synnytyksen vaiheita, erilaisia lääkkeellisiä ja lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja muuta tarpeellista käydään läpi synnytysvalmennuksessa.
Vanhemmuusvalmennuksessa saa neuvoja valmistautumiseen elämään vauvan kanssa, vanhemmaksi kasvamiseen sekä tunteisiin ja mielialoihin raskaus- ja vauva-aikana.
-Tärkeintä vanhemmuudessa on omana itsenään ja omilla vahvuuksillaan antaa lapselleen turvallinen lapsuus, Laura Räsänen mainitsee.
Janne Kousa


Leena Hilliaho neuvoo esimerkiksi raskausajan liikunnassa.

Jaa artikkeli: