Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kaavamuutos

Kaunisnurmella on menossa kaavamuutos.
Kaunisnurmella sijaitsevan Kouvolatalon lähialueen asemakaavamuutoksella tavoitellaan alueen asemakaavan ajanmukaistamista vastaamaan olemassa olevaa tilannetta. Sen lisäksi pyrkimyksenä on selkeyttää kaavamääräyksiä ja kiinteistöjen rajoja.
Kouvolatalon lähialueen asemakaavan muutoksessa osoitetaan omat tontit korttelialueella sijaitseville kulttuurihistoriallisesti arvokkaille asuinrakennuksille. Ne huomioidaan suojelumerkinnöillä. Kaavamerkinnöillä mahdollistetaan erilaisten palveluiden sijoittaminen alueelle. Kaavaan kuuluu myös se, että Kouvolatalon korttelialueen sekä siihen liittyvien Kymenlaaksontien, Varuskuntakadun ja Kuusaantien rajaukset vastaavat alueen nykyistä käyttöä.
Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Kuusaantiehen, idässä Kymenlaaksontiehen ja länsiosassa Varuskuntakatuun. Kaavamuutosalueella on kokoa noin 5 hehtaaria. Asemakaavan muutos kuulutettiin vireille syyskuussa. Syys-lokakuussa oli nähtävillä asemakaavan valmisteluvaiheen aineisto, kaavaluonnos, Kouvolan kaupungintalon infopisteessä sekä verkossa.

Tässäpä on riittänyt askarreltavaa.

Kasarilta kulttuuria

Kouvolatalon suunnitteli arkkitehti Erkki Valovirta. Sosiaalisesta mediasta selvisi, että rakennuksen ensimmäinen osa valmistui vuonna 1982 ja toinen 1987.
Jotkut kirjoittavat viivan Kouvolan ja talon väliin, mutta käytettäköön tässä yhteenkirjoitusta, niin kuin esimerkiksi Kouvolan kulttuuritalot-sivusto tekee.
Monenlaiseen harrastamiseen, luomiseen ja tuottamiseen löytyy tiloja rakennuksesta, joka edustaa postmodernia arkkitehtuuria. Simelius-salissa on 311 istumapaikkaa ja kolme pyörätuolipaikkaa. Honka-Salissa on 70 paikkaa. Arvola ja Tynnilä puolestaan ovat 24-paikkaisia kokoushuoneita. Kokoushuone Resiinassa paikkoja on vain kahdelletoista.
Suurin osa kaupungin asukkaista lienee ainakin joskus käynyt rakennuksessa, mutta huomattavasti harvempi tuntee talon likimainkaan läpikotaisin.
Janne Kousa

Raakel Kuukka on luonut kromogeenisen värivedoksen. Sen tiedot ovat Punainen saali, Lottola, Jääski-Lesogorski, 1999.
Veden olomuodossa Repo uinuu, Kouvon mieli kesään painuu. Kuttu vai uuhiko kiveltä laineita ihailee? Talven raikkautta värillään tapailee. JK 19.11.

Artikkelikuva: Veikeiden lintujen laulun voi kuvitella.

Jaa artikkeli: