Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kabareeta Areenalla

Cougars on televisioonkin päässyt tanssiryhmä, jonka kabaree Go Girls – Unelmista totta saa ensi-iltansa Pato Areenalla 30. lokakuuta.
Lokakuun kahdeksantenatoista pistäydyin katsomaan Kuntotalon toisen kerroksen peilisaliin harjoituksia. Show’n ohjaa Taina Maria Savimäki, häneltä on myös käsikirjoitus. Sitä ennen työryhmä pohti yhdessä roolihahmot.
Katja Metso, Saana Kaskimaa, Anna Kellokoski ja Piia Koskela suunnittelivat koreografiat. Siskojen laulun sävel on Saana Kaskimaan ja sanat Tuula Soljen. Kumpikin sanoitti kappaletta Unelmista totta, jonka sävel on Saanan.
Ohjelmanumeroihin lukeutuvat Marilyn -Diamonds, Naturi Naughton-Fame ja Aloha Oe-Hawaii Guitar. Roolihenkilöinä lavalla viihdyttävät Elina Toimela Tuttina, Kirsi Iiskola Houstina, Suvi Björn Sinkkuna, Aulimarjaana Roos Mairena, Saana Kaskimaa Miinana, Katja Metso Donnana, Tarja Wiik Irmana, Tuula Solje Tiinana, Nina Vihtonen Diivana, Sirkku Norta Mindynä ja Jaana Vuorio-Palmumaa Ballena. Harjoituksissa oli mukana myös saksofonisti Petri Seppälä.
Esitystä tukevat Kouvolan kaupungin kulttuurin lahjoitusrahasto, Kymin 100-vuotisjuhlasäätiö sekä Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta.
Tanssiryhmä Cougarsissa haetaan yhdessä voimaantumista draaman, tanssin ja laulun avulla. Katsojille halutaan välittää iloa ja energiaa. Cougarsin aiemmat tanssiteatteriproduktiot olivat OlenNainen vuonna 2015 sekä Sahra – pieni suuri nainen 2017. SuomiLOVEssa ryhmä nähtiin 2017 ja Talent Suomessa tänä vuonna.

Kukin saapuu esiteltäväksi omalla tavallaan.
Irtohameet tuovat värikkyyttä.

Kabaree

Eletään Pariisissa Belle Époque -aikaa. On 1800-luvun loppupuoli ja kabaree näkee päivänvalon. Kabaree vetää väkeä syömään ja juttelemaan. Hatut saavat pysyä päissä.
Kabaree omaksuu piirteitä laulusta, tanssista, komediasta ja teatterista. Tyypillisesti kabaree on kulkeutunut ravintoloihin ja yökerhoihin.
Ajan kirjan lehdet havisevat eteenpäin yli sadan vuoden matkalta. On kevät 2019 ja Taina Maria Savimäki hyppää keväällä Tanssiryhmä Cougarsin mukaan. Edetään kohti ensi-iltaa.
– Kabaree alkoi syntyä ajatuksella: Olemme valmiita sellaisina kuin olemme. Tarvitsee vain luottaa lapseen, joka sisällämme herää ja innostuu. Olemme hyväksyvää, rakastavaa voimaa ja valoa täynnä – sitä toivon voivani välittää, niin näyttämölle kuin katsomoon, ohjaaja Taina Maria Savimäki sanoo.
Janne Kousa

Artikkelikuva: Hansikkaat lentävät tanssiessa.

Käsissä on ilmaisuvoimaa.
Esityksessä on värikkyyttä.
Jaa artikkeli: