Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kajolle viides voitto jalkapallon Nelosessa

Jalkapallon Nelosta pelaava Valkealan Kajo otti sarjassa viidennen voittonsa lauantaina 20. heinäkuuta.

Helteisellä kotikentällä pelattu ottelu Kulennoisten Palloa vastaan päättyi Kajon 2-0 (1-0) voittoon. Peli oli Kajon hallintaa käytännössä koko ajan, joten voiton vei oikea joukkue.

Kajo pelaa jalkapallon Nelosta Kaakkois-Suomen lohkossa, jossa on mukana kaikkiaan 10 joukkuetta. Ne ovat FC LaPa (Lappeenranta), Liry (Lappeenranta), Inkeroisten Purha, KoPa (Lemi), Orimattilan Viesti, FC Loviisa, Kulennoisten Pallo (Savonlinna), Korian Ponsi, LuPo (Luumäki) ja Kajo (Valkeala). Lohkon voittaja nousee Kolmoseen, ja 9. ja 10. sijoittuneet putoavat Vitoseen.

Rynnien alkuun

Ottelu KuP:a vastaan alkoi melkoisella Kajon rynnistyksellä, ja ensimmäiset 10 minuuttia pelattiin aivan ”yhtä maalia”. Se tuli sitten 25. minuutin kohdalla, kun Kajon Sakari Hassan sai viimeistellä hienon kuvion päätteeksi keskeltä lähes tyhjään maaliin 1-0.

Kajon seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen puoliajan puoleenväliin. Tässäkin maalissa Kulennoisten puolustus pelattiin täysin ulos, ja vaihtomiehenä peliin tullut Jasper Vesalainen laukoi numeroiksi 2-0 ottelun 67. minuutilla.

Useampaankin maaliin Kajolla paikkoja oli, mutta vedot suuntautuivat joko maalipuihin tai hiukan ohi.

Molempien joukkueiden valmentajat piiskasivat omiaan kovaäänisesti kentän laidalla, ja kentällä nähtiinkin monta tiukkaa taistelua pallosta. Helle kuitenkin vei parhaimmat mehut pelaajista, ja pari ylimääräistä juomataukoa kesken pelin oli paikallaan. Ottelun loppupuolella Kajo löysäsi hieman, josta valmentaja Janne Pahkala totesi:

-75 minuuttia pelattiin sovitun mukaisesti, sitten vähän herpaantui. Kajo jatkaa tukevasti lohkon keskikastissa.

Nelosen tilanne

Kun Kaakkois-Suomen lohkoa on pelattu noin puolet 18 kierroksesta, kärkikolmikon muodostavat FC LaPa 23, Liry 19 ja Purha 19 pisteellä. KoPa on neljäntenä 17 ja Kajo viidentenä 16 pisteellä. Niitä seuraavat KuP 14, FC Loviisa 13, OViesti 13 ja Ponsi 8. Viimeisenä on tällä hetkellä LuPo vain 1 pisteellä.

Kajon maaliero 9 pelatun ottelun jälkeen on 26-22. Maaleja Kajolle ovat tehneet Kai Kohopää 5, Ville Sormunen 5, Miikka Hintsanen 4, Joel Lankinen 3, Sakari Hassan 2, Lasse Sankala 2, Jesper Silventoinen 2, Jasper Vesalainen 2 ja Matti Oikari 1.

Seuraavat Kajon kotiottelut ovat 2.8. pe Kajo-LuPo ja 22.8. to Kajo-Purha.

Mauri Keskitalo jaksaa aina vaan

Kajon topparina pelaa paljon nähnyt jalkapalloilija, ikinuori Mauri ”Mane” Keskitalo, 53. Hän on uransa aikana pelannut kaikilla sarjatasoilla nykyisestä Veikkausliigasta aina 6. divariin saakka.

Nuorempana kovana maalintekijänä tunnettu Keskitalo pelaa nyt alhaalla puolustuslinjassa, koska ”siellä ei tarvi liikkua niin paljon”. Hyvin konkari kuitenkin ehti KuP–ottelussakin nuorempien vauhtiin, sillä eihän pelisilmä minnekään katoa.

– Viikonloppupelit ovat ok, mutta palautuminen käy nyt hitaammin kuin ennen, Mauri Keskitalo totesi.

Urallaan ”Mane” voitti kaikkiaan viisi SM-hopeaa. Niistä neljä tuli Myllykosken Pallon (MyPa) paidassa ja yksi Lahden Kuusysin joukkueessa. Kaudella 1992 Mauri Keskitalon joukkuekavereina MyPassa pelasivat mm. Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Toni Huttunen ja Janne Lindberg.

Jari Sahala

Mauri Keskitalo on tärkeä pelaaja Kajon alakerrassa.

Artikkelikuva: Kajon Jasper Vesalainen (17) on saanut mainion syötön ja ohjaa pian pallon maaliin.

Jaa artikkeli: