Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kajon joukkueilla syntyi ennätysaikoja

Viestinjuoksun SM-kisat pidettiin viikonloppuna Ylivieskassa yli 1000 urheilijan voimin.

Kajosta oli ilmoitettu joukkueet pikaviesteihin sarjoihin M17 ja N17 sekä pitkään viestiin sarjaan P15. Valitettavasti M17-joukkue joutui jäämään kotiin, mutta kaksi muuta joukkuetta juoksi kisoissa hyvin.

P15-sarjan 4x800m joukkue Jyri SäyriöJoonas PalmuEino Mannonen ja Tuomas Stadig olisi sijoittunut 13. sijalle, mutta joukkue hylättiin 1. vaihdossa tapahtuneen odotusjärjestyksen muuttumisen takia, vaikka protestiajan umpeutumisen jälkeen kuvanauhaltakin tarkistettuna ei syy ollut Kajon joukkueen.

Juoksijat juoksivat kaikki kuitenkin ennätysvauhtia (järjestäjien ajanottopalvelusta saa kaikille myös yksityisajat). Eniten ennätystään kovempaa vauhtia juoksi Joonas Palmu, jonka vauhti oli n. 7sek. 800 metrin ennätysaikaa parempi.

Kolme joukkueen juoksijoista juoksi lähes saman osuusajan ja huikeasti venyi myös joukkueen 13v. kuopus Eino Mannonen, joka juoksi ensimmäisen kerran 800 m. Juoksijat olivat muuten tyytyväisiä juoksuunsa, jos jätetään hylkäys omaan arvoonsa.

Kajon N17 joukkue, joka kuulutettiin ensin Valkealan Kaja:ksi, juoksi naisten puolella seuran ennätysvauhtia. Aika oli 52,41 ja sija 14. Taakse jäi monta joukkuetta, vaikka kaikki tytöt täyttävät tänä vuonna vasta 16 vuotta.

Joukkueessa juoksivat Aliisa LautalaKirsikka SalmiSandra Pahkala ja Nea Korhonen. Näistä tytöistä voi nousta joku lähivuosina myös uhkaamaan Kajon naisten seuraennätystä, joka on vuonna 1989 Krista Takamäen juoksema aika 12.97.

Aikaisempina vuosikymmeninä seudun nopeimmat naiset ovat edustaneet joko Kouvolan Urheilijoita tai Kuusankosken Kisaa, mutta tänä päivänä Valkealan Kajo on noussut seudun ykkösseuraksi.

Toivotaan, että seuran aktiiviset toimijat jaksavat painaa ja tehdä töitä sen eteen, että lajin harrastaminen on mahdollista myös tulevaisuudessa Valkealassa ja Kouvolan alueella. Näkyvä seuratyö ehkä mahdollistaa myös sen, että Valkealan urheilukenttä tullaan pitämään ajanmukaisena myös tulevaisuudessa.

SM-viesteissä nähtiin myös kaksi Valkealan Kajossa kilpauransa aloittanutta urheilijaa, kun Lahden Ahkeraa menestyksekkäästi edustivat 17v. sarjan 800m:n juoksija Pyry Terä ja 18-vuotias 400-800m matkoja juokseva Olli Ahlgren.

Ensi vuonna SM-viestit juostaan Karhulan kentällä, ja silloin Kajosta laitetaan joukkueita radalle laajalla rintamalla. SM-viestit ovat nuorille urheilijoille huikea elämys.

• KK

Artikkelikuva: N17 Ylivieskan kentällä: Aliisa, Kirsikka, Nea, Sandra ja varajuoksija Iida Ahonen.

Jaa artikkeli: