Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kannattaa rakentaa uutta

Vanha miehistösauna, leipomo ja pesula eli Muusikon talo vaikutti mielenkiintoiselta sekä taiteellisesti että teknisesti. Kunnostuksesta huolimatta, tai jopa siitä johtuen, talon sisäilma on kuitenkin niin huono, että käännyin melkein ovelta ympäri. Olisikin ollut melkoinen ihme, jos saunana käytetty talo olisi kunnossa.

Ensimmäiset ostajat tekivät viisaasti, kun peruivat kaupan. Talon omistaa nyt englannissa asuva muusikko, joka käyttää sitä tällä hetkellä vapaa-ajan asuntonaan.

Osa ongelmaa jopa näkyy tiilirakennuksen pinnassa epämääräisinä läikkyinä. Virheellisesti yhä oletetaan, että ongelma poistuu, kun selvimmin vaurioitunut kohta ja jotakin sen ympäriltä poistetaan. Itiöt ja myrkyt ovat kuitenkin ehtineet levitä joka puolelle, kyseisessä rakennuksessa jopa vuosikymmeniä.

Jos muuta rakennusta ei suojata, vaurio leviää vapaasti viimeistään korjauksen aikana. Iltalehden 29.5. julkaiseman jutun kuvista voisi päätellä, ettei umpiointia tehty. Tästä vielä rajumpi esimerkki on Oulun poliisitalo, josta olen aiemmin kertonut.

Hieman paremmin on säilynyt samoin punatiilestä rakennettu Puistoklubi, mutta en minä sielläkään pitkään viihtynyt.

• A&SK

Artikkelikuva: Vanhasta leipomosta, pesulasta ja miehistösaunasta ei ole asunnoksi, minkä ensimmäiset ostajat totesivatkin.

Klubi on sentään paremmassa kunnossa, eikä siellä edes ole tarkoitus asua.
Jaa artikkeli: