Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kannustaja kaukaa

Aino Viholaisen järjestämän väliaikatarjoilun ja esittelypisteisiin tutustumisen jälkeen suurin osa väkeä palasi saliin.

Kaukaisin vieras lukiolla oli Fulbright stipendiaatti Yhdysvaltojen Arkansasista. Michelle Paterick tutkii stipendin turvin yrittäjyyskasvatusta Turun yliopistossa. Hän valitettavasti pääsi paikalle suunniteltua myöhemmin, joten esityskin siirtyi, emmekä jääneet sitä odottamaan. Päivi Parkkonen ylisti esitystä valoisaksi, positiiviseksi, kannustavaksi ja energiseksi.

– Michelle painotti esityksessään yrittäjämäistä ajattelua. On tärkeää nähdä mahdollisuudet, tarttua niihin, uskaltaa ottaa riski ja uskaltaa epäonnistua. Hän painotti myös tiimityötä, verkostoja sekä lupauksien pitämistä, Päivi kertoo.

– Monesti aloittava yrittäjä joutuu hyvin niukkojen resurssien turvin tekemään ”ihmeitä”. Epäonnistumisten edessä ei saa lannistua. Pitää hakea voimaa oikeista ihmisistä.

Artikkelikuva: Päivi Parkkonen oli kutsunut myös Turussa yrittäjyyskasvatusta tutkivan Michelle Paterick’n kannustamaan nuoria.

Jaa artikkeli: