Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kanootti vaihtui kalaan

Patikkaretki päätti Lehtisen perheen kesäloman komeasti.

Lehtisen perhe aikoi kesäloman viimeisellä viikolla Väliväylälle melomaan. Kaikki kanootit olivat kuitenkin 5.8. varattuja. He vaihtoivat suunnitelman patikoimiseen samoissa maisemissa.
Perheen isä huomasi matkan varrella hyvältä vaikuttavan kalapaikan. Topi Lehtinen kaivoi virvelin esiin ja pikkusisko sai rauhallisemman roolin onkijana.
Paikka osoittautui kalaisaksi. Molemmat noukkivat rannalle ahvenia. Hetken päästä alkoi totinen työ, sillä Topin jigiin tarttui kunnon vonkale. Seurasivat jännittävät hetket, väsyykö kala vai kalastaja, ja saadaanko kala maihin pienellä haavilla.
Kymmenen minuutin kuluttua kala oli väsytetty ja saatiin kuin saatiinkin pyydystettyä pikku haavilla. Hauesta otettiin tarkat mitat. Paino oli yhdeksän ja puoli kiloa. Pituutta oli seitsemän senttiä yli metrin.
Lehtisen perheessä toimitaan yhteistyössä eli kukin tekee, mitä parhaiten osaa. Topi sai nauttia kalastuksesta ja hauen pitelystä sen aikaa, jotta saatiin kuvat otettua. Työt hän voi opetella vähän pienemmillä saalilla. Kotona vanhemmat ottivat vastuun. Isä perkasi jättikalan ja äiti valmisti maukkaita kalapullia.

Topi Lehtinen sai melkoisen lomamuiston vähän ennen koulun alkua. Painoa hauella oli 9,5 kiloa ja pituutta 107 senttiä.

Jaa artikkeli: