Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kansalaisopiston ilmoittautumiset alkavat 16.8.2021

Ilmoittautuminen kaikille kursseille alkaa syyslukukauden 2021 kursseille alkaa maanantaina 16.8. klo 10. Ilmoittautuminen jatkuu koko lukukauden ajan.

Asiakkaiden toivomuksesta opisto on muuttanut ilmoittautumiskäytäntöään. Jatkossa koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittaudutaan vain yhden kerran.

Kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja. Kursseille ilmoittautuminen on sitova eli asiakas sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksun lisäksi opiskelusta saattaa aiheutua myös muita kuluja, esim. materiaalikustannuksia.

Kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai opiskelija saa paikan varasijalta. Varasijalla oleville soitetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli varasijalla olevaa ei tavoiteta heti, soitetaan seuraavalle jonossa olevalle.

Kurssimaksujen laskuttaminen

Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä, syksyllä ja keväällä. Kevään kurssimaksu laskutetaan, ellei osallistumista peruta toimistoon 30.11.2021 mennessä. Peruutukset tehdään ottamalla yhteyttä opiston toimistoon sähköpostitse tai soittamalla. Opettajat eivät ota vastaan peruutuksia.

Ilmoittautua voi kolmella tapaa

  • verkossa opistopalvelut.fi/kouvola
  • opiston toimistossa Salpausselänkatu 38
  • puhelimitse 020 615 4116

Puhelinilmoittautumisen sujuvuuden varmistamiseksi on hyvä valmistautua opinto- oppaassa olevien ohjeiden mukaisesti.

Puhelinilmoittautumisen sujuvuuden takaamiseksi valmistaudu seuraavasti:

  • valitse kaikki haluamasi kurssit ennen soittamista
  • kerro soittaessasi kurssin numero ja nimi
  • sinulta kysytään: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti, henkilötunnus ja koulutus
  • jos ilmoitat jonkun toisen henkilön kurssille, tulee sinulla olla vastaavat tiedot hänestä

Peruutukset

Peruminen on maksutonta viimeistään 6 vuorokautta ennen kurssin alkamista. Lyhytkurssit tulee perua viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä.

Opisto veloittaa 15 € (tai koko kurssimaksun, mikäli se on alle 15 €), mikäli peruminen tapahtuu alle 6 vuorokautta ennen kurssin alkua. Kurssin jo alettua opisto veloittaa koko kurssimaksun. Maksuton peruminen on mahdollista, mikäli kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti.

Kurssimaksut palautetaan, jos kurssi peruuntuu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mikäli ryhmän opiskelu päättyy kesken lukukauden opiskelijoiden vähyyden vuoksi, opiskelija itse keskeyttää kurssin tai kansalaisopistosta riippumattoman yllättävän syyn vuoksi, jäljellä olevaa kurssi- maksuosuutta ei palauteta. Jos kurssin tuntimäärästä 50% on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.

Koko lukuvuoden kurssit laskutetaan kahdessa erässä, syksy ja kevät erikseen. Mikäli et halua jatkaa koko lukuvuoden kestävällä kurssilla enää keväällä, voit perua kevätlukukauden kurssipaikkasi 30.11.2021 mennessä maksutta.

Koronatilanteesta johtuen syksyn kursseihin voi tulla muutoksia, esimerkiksi ryhmäkokojen pienennyksiä. Joidenkin kurssien osalta lukuvuosi on mahdollista aloittaa etäopiskeluna. Tilanteesta tiedotetaan tarkemmin lukuvuoden alkaessa.

  • Kouvolan Kansalaisopiston tiedote 6.8.2021
Jaa artikkeli: