Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Karkkipäivä museolla

Vilkkaan tapahtumalauantain makein päivä vietettiin Valkealan museoalueella.
Lauantaita 8.8. sanoivat jotkut leijonan päiväksi. Valkealan museon Karkkipäivässä tunnelma oli pikemmin keveä kuin vahva. Jos ei osaa olla ilman karkkia, on moni päätynyt karkkipäivään. Museoyhdistys ja Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut otti ison alkukirjaimen ja teki Karkkipäivästä yhteisöllisen.
Jani Mäntynen Juhlaviihde Mäntysistä pääsi tarjoilemaan hattaroita ihan ilmaiseksi. Syntyi välillä ihan sokeriherkuttelijoiden jono. Parhaimmillaan pikkuisen herkuttelijan asu sointui yhteen hattaran kanssa, jolloin Helena Jetsu oikein innostui kuvaamaan.
Kouvolan Lakritsin historia tulee esille Puotimuseon näyttelyssä, jota lapsia vähemmän karkinnälkäiset aikuiset mielellään kiersivät. Karkkitapahtumaan yritys oli lahjoittanut maisteltavaa.
Näyttelyssä oli muutakin kuin makeaa historiaa, vaikka sellaiseksi luettaisiin myös hääpukujen vaihtuva näyttely. Näitä on tämän kesän täydentänyt kooste valkealalaista yhteisöllistä toimintaa.
Hattaroita ja muuta makeaa energiaa lapset kuluttivat pomppulinnassa, joka on kerta toisensa jälkeen yksi suosikkikohteista.
Musiikilla oli taas merkittävä osa tapahtumassa. Matti Paulus soitteli iltapäivän iloksi posetiivia. Vanhat tutut Jorce&Cece pitivät lastenlaulutuokion.

• Mielikuvat Auli Kousa,
• Kuvat museoyhdistyksen galleria ja Tero Hämäläinen

Artikkelikuva: Jani Mäntynen ilahdutti lapsia hattaroilla.

Karkkipäivä-tapahtumaan osui loistava sää.
Matti Paulus viihdytti suuren osan aikaa posetiivillaan.
Ninnillä osui sävy sävyyn.
Lottapuku korostaa muiden näyttelyyn kerättyjen hääpukujen valkoisuutta. Monet aikuiset kiersivät näyttelyä samalla kun lapset herkuttelivat.
Cece ja Jorce johdattelivat lastenlaulujen maailmaan.
Sisältä Pokintalon Sali näyttää hienolta. Kuvassa vasemmalla näkyvän seinän hirsiä täytyy kuitenkin vaihtaa. Siihen museoyhdistys toivoo saavansa talkooapua tukkikuusikkoa omistavilta.
Aikuiset viihtyivät kahvilla tai näyttelyihin tutustumassa.
Hääpukujen näyttelyssä on ollut mukana myös kastepukuja.
Jaa artikkeli: