Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Katuja on lakaistu

Maaliskuun yhdeksäntenätoista katuja saatiin puhdistaa hyvin rauhassa vähäisen liikenteen myötä.

Kiinteistön omistaja
Kiinteistön omistajan velvollisuuksiin kuuluvat lehtien, roskien, lian, rikkaruohojen ja irtonaisten esineiden poisto pyörätieltä, ajoradalta ja jalkakäytävältä.
Tonttiliittymän ja sen alla olevaan avo-ojaan liittyvä rumpu kuuluu pitää toimivana ympäri vuoden. Aurauksen lisäksi poistetaan aurauspolanne.
Rumpu pidetään riittävässä määrin toimivana poistamalla sadevesien kulkua estävä lumi, jää, lehdet ja roskat. Tässä polanne tarkoittaa kovaksi pakkautunutta tai tallautunutta lumi- tai jääharjannetta tiessä tai muuta vastaavaa.
Kiinteistön omistajan vastuulla on ilmoittaa kunnalle tai poliisille liikennettä vaarantavista päällysteen rikkoutumisista, kuopista ja muista vastaavista puutteista kadun osalta, johon on puhtaanapitovastuu. Niistä on myös syytä varoittaa muuta liikennettä.

Kaupunki vastaa
Kaupungille kuuluviin velvollisuuksiin lukeutuu roska-astioiden tyhjentäminen. Kaupunki pitää puhtaina ja kunnossa kalusteet, korokkeet, suojakaiteet,Istutukset, liikennemerkit ja vastaavat laitteet.
Rikkoutunut päällyste korjataan tai päällystetään uudelleen. Sorapäällysteiset kadut pidetään tasaisena ja pöly sidotaan.
• JK

Katupölystä ei ollut juurikaan haittaa.


Jaa artikkeli: