Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kausi avattu tanssilla

Studio Dance Pitillä pääsi tutustumaan monena päivänä erilaisiin tanssilajeihin.
Studio Dance Pitin syyskausi avattiin Kouvolatalolla 15. elokuuta. Sen jälkeen maanantaina jatkettiin tanssin parissa avointen ovien viikolla.
Avoimiin oviin ei tarvinnut ilmoittautua. Niissä pääsi kokeilemaan kaikkea itseä kiinnostavaa. Siten oli helpompi valita omat kurssit alkavalle kaudelle.
Kesällä järjestetyt tanssitunnit olivat tiiviskursseja. Niistä halukkailla oli mahdollisuus tulla esiintymään syyskauden avajaistapahtumaan. Ihan vain liikunnasta nauttiminenkin onnistui, jollei halunnut päästä esiintymään.
Avajaistapahtuman päivä oli lämmin. Väkeä oli kohtuullisesti, joten paikkaansa oli helppo vaihtaa. Samaan aikaan nimittäin tapahtui eri paikoissa. Ohjelmasta löysivät hyvin eri-ikäiset ja eri tyylien ystävät katsottavaa. Hyvin näytti pienokainenkin viihtyvän tanssiesitysten äärellä, äidin sylissä. Kenties vire tanssiin alkoi jo itää.

Barren tehokkuutta havaitsevat etualalla oleva Irja Ahtovirta ja taaempana oleva Elli Westerlund. Petra Niemi ohjasi iloiten.

Barrea tueksi

Simelius-salissa nähtiin esimerkiksi streetjazzia ja TikTok –tanssia. Aulan jameissa tanssijat esittelivät vuorotellen piirin keskellä taitojaan. Allekirjoittanut pääsi korjaamaan sen tilanteen, ettei tanssisali ollut vielä tullut tutuksi.

Petra Niemi opetti Irja Ahtovirralle ja Elli Westerlundille Barrea. Kädet laitettiin tangolle ja mentiin kyykkyyn. Liikkeet eivät olleet kovinkaan isoja, mutta sitäkin vaikuttavampia. -Todella hyvin aktivoi lihaksia, mainitsi Elli Westerlund. Irjakin selvästi pitää lajia tehokkaana. Kuntolaji vahvistaa keskivartaloa. Barren avulla saa muutkin kuin isot lihasryhmät toimimaan.
Barre on oma lajinsa, eikä ole balettia. Pian havaitsee, että yhteistä on vain aavistuksen verran. Barre kuitenkin tukee balettia ja muita tanssilajeja. Siinä mielessä se onkin hyvä oheislaji pilateksen lailla. Kumpikin on hyviä kehonhallintaan ja sopivat yhteen.
Noora Huikko ohjasi Sohville ja Minealle show- ja nykytanssia. Siinäkin tulee monipuolisesti liikuntaa.
Janne Kousa

Noora Huikko opetti Sohville ja Minealle (lähempänä ikkunoita) show- ja nykytanssia.

Artikkelikuva: Jameissa oli vauhtia. Ryhmää vetää Nora Akkanen.

Jaa artikkeli: