Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Keppiheppaleikkejä

Keppihevosia on nähty taiteessa jo satojen vuosien ajan. Hobbyhorse Revolution toi harrastukselle kansainvälistä näkyvyyttä ja auttoi lajia uuteen nousuun. Nykyään keppihevosia voi nähdä jopa kirkoissa.

Kouvolan keskuskirkossa järjestettiin 28. marraskuuta keppiheppakirkko. Tarjolla oli tallipurtavaa. Ei sentään heiniä vaan omenoita ja muuta terveellistä. Keppiheppatalli esiteltiin. Yhdellä radoista pääsi kokeilemaan taitojaan ja temppuilemaan, toisella ottamaan aikaa ja kolmannella suoriutumaan esteistä. Kengitystä, heppojen hoitoa ja pomppueläimiäkin oli.

Jos mukana ei ollut omaa keppihevosta, sai kirkon tallista sellaisen lainaksi. Sitten perhekirkossa laulettiin ja leikittiin.

Keppihevosia on nähty muuallakin Suomen kirkoissa. Ainakin Turussa ja Oulussa. Turun Maarian kirkossa järjestettiin Keppihevoskirkko joulukuussa. Hartauden aikana keppihevoset ja niiden omistajat siunattiin alttarilla. Kirkkohetken jälkeen Maarian pappilan puutarhassa riehastelijoille oli tarjolla kepparirata, kilpailuja ja muuta mukavaa keppihevostelua.

Oulussa järjestettiin palmusunnuntaina Lasten muonamessu Pyhän Tuomaan kirkossa. Alkukulkueeseen sai ottaa mukaan keppihevosen.

JK

Eri puolilla kirkkoa päästiin leikkimään.
Lainaksi löytyi keppihevosia.
Jaa artikkeli: