Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kesää kohti

Kuusankosken Musiikkiluokkien Tukiyhdistys ry:n puheenjohtaja Kati Tähti kertoi Kuusankosken Musiikkiluokkien kevätkonsertissa kuorolaulun hyödyistä. Kuorolaulajat elävät pidempään ja ovat virkeämpiä. 

Kati luetteli stipendien ja kunniakirjojen saajat. Kevätkonsertista oli helppo uskoa, että kuorolaulu laulettuna ja kuultunakin pidentäisi elinikää. 
Toukka tiskaa oli rytmikkään vivahteikas. Esimerkiksi Arvoituksessa soi klassisia kuorolaulun piirteitä. Voidaan puhua kevätjuhlakonsertista, niin hyvin saattoi joitakin kuulluista kappaleista kuvitella päättäjäisiin. 

Soittajat löytyivät omasta takaa ja vaihtelivat eri kappaleissa. Melko vaativiakin kappaleita kuultiin, ja ahkera harjoittelu tuotti hyvää tulosta. 
Konsertin ensimmäisen osan päättäneeseen Leijonakuninkaaseen olivat 3M-luokan oppilaat tehneet koreografiat Jenni Salon kanssa. Aplodit olivat humisevan äänekkäät.

Yhdeksännen luokan oppilaille konsertti merkitsi uutta kohti astumista. Enää heitä ei koulun konserteissa kuulla. Hold the line -kappaleessa esiintyjät selvästi rohkaistuivat kappaleen edetessä. Se näkyi äänenkäytön ja kappaleen tunnepohjan vahvistumisena.
Theme from Avengers saatiin aikaan esimerkiksi hyminällä. Monipuolisen äänenkäytön jälkeen kukin sytytti valon. Vaikutelma pimennetyssä salissa oli upea. 

Bohemian Rhapsodyyn kaipasin lisää villiyttä äänenkäyttöön. Queenin klassikko on vaihteleva. Esimerkiksi äänenkorkeudet ovat laajalla skaalalla.

Kaikkiaan 17 kappaletta sisältäneellä konsertilla oli reippaasti kestoa, joten väliaika oli paikallaan. 

JK

Otsikkokuva: Theme from Avengers päättyi upealla valaistuksella. Muutenkin valojen käyttöä oli mietitty huolella.

Leijonakuninkaan jälkeen vaikutelmaa vahvisti taustalla nähty kuva leijonasta.
Jaa artikkeli: