Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kesäluettavaa

Tupuna luonnossa
Pupu Tupuna on ihastuttanut lapsia jo vuodesta 1972. Otava on koonnut uusintapainoksiin ja koviin kansiin useita pikku tarinoita. Pupu Tupunan iltasatuja 2 sisältää neljä Pirkko Koskimiehen (1925-2011) sanoittamaa ja kuvittamaa satua. 
Pupu Tupuna ja ystävät sekä Pupu Tupunan syntymäpäivä, pulma ja paluu muodostavat luonnollisen kokonaisuuden, siinäkin mielessä, että elävä luonto on vahvasti mukana. Ystävät vie eri vuodenaikoihin. Pulma vie maatilalle, ja paluussa tavataan villieläimiä. Syntymäpäivä vähän poikkeaa linjasta. Se opettaa erityisesti hahmottamaan muotoja ja kestävyyttä.
Koskaan ei ole liian varhaista aloittaa iltasatujen parissa. Tupunaa jaksanee vielä itse lukea sitä taitoa opetteleva.

Pohjoiseen
Hanna Apajalahden Lappi pintaa syvemmältä -matkailijan kulttuuriopas vie lukijansa pohjoiseen kulttuuriin. Into Kustannuksen julkaisemassa teoksessa on runsaasti valokuvia kuvituksena. Kirja rajautuu Napapiirin pohjoispuoliseen Lappiin, joten esimerkiksi Kemin lumilinnasta ei löydy tietoa. Sanaoppaassa esitellään esimerkiksi aihki eli ikipetäjä ja kurjenpuola eli karpalo. Kohderyhmä on selvästi nuoret ja aikuiset. Itse jäin kaipaamaan napapiirin eteläpuolista Lappia, mutta kirja vie kuitenkin hyvin Lapin kulttuuriin. Saamelaisuutta on esimerkiksi käsitelty kattavasti.

Hevosjännitystä
Tammi on julkaissut teoksen Star Stable Sielunratsastajat-pimeys laskeutuu. Helena Dahlgrenin kirjassa Sielunratsastajien täytyy estää Pimeyden ytimen kammottavat suunnitelmat. ”Kaikki ovat jähmettyneet kuin jääkalikoiksi. Lindan suu repsottaa ammollaan ja simät kiiltävät.”, kirjassa kerrotaan. Seikkailullisessa kirjassa on taikaa ja jännitystä.

Janne Kousa

Jaa artikkeli: