Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kesämarkkinat

Entisen leipomon pihalla oli kesäkuun viimeisenä sunnuntaina markkinat.
Monipuolinen valikoima ja hyvä sää houkuttelivat väkeä markkinapaikalle.Tuulta oli kohtuullisesti. Myyntivalikoimaan kuului esimerkiksi leijoja, vaatteita ja rinkeleitä.
T:mi Nisjan Jarno Nissinen lähti Kotkasta myymään värikkäitä kiviä ja käsityönä tehtyjä koruja. Esillelaitto vei kolme varttia. Koruissa oli vaihtoehtona esimerkiksi kameekoruja. Kameekorujen historia on jatkunut jo yli kahden tuhannen vuoden ajan, joten materiaalien ja hintojen kirjo on runsas. Markkinoiden kameekorut ulottuivat välimaastoon.
Ensio Kallio T:mi Jaalasta on nähty koruineen Valkealassa ennenkin. Ensio Kalliolla oli markkinoilla kaupan myös säilykkeinä vegaanista merilevävalmistetta sekä erilaisia kalatuotteita.
Mirka Hartikainen esitteli Saksassa tehtyä kuorimaveistä. Kävijät saivat saman tien opastusta. Mukana oli tietysti monenlaisia kasvimaailman tuotteita, joita Mirka käsitteli. Taidonnäytteitä oli valmiiksi esilläkin.

Jarno Nissinen myi kirjavaa kivi- ja koruvalikoimaa.
Jarno Nissisen myyntipisteellä oli paikoin hyvin värikästä.
Leijat lensivät hyvin tuulella.
Mirka Hartikainen näytti, miten veitsen kanssa sujuu erilaisten raaka-aineiden käsittely.

Perinteitä henkiin

Vappu Väreellä oli myynnissä itse tehtyä. Taidelasi, neuleet ja muut virkatut sekä huovutetut tuotteet olivat ensimmäistä kertaa myynnissä kyseisessä paikassa. Värikkäässä valikoimassa oli hattuja ja koruja. Vappu tekee tällä hetkellä mieluiten hattuja.

Seppo Väre on tehnyt huopahattuja. Pariskunta harrastaa keramiikkaa. Reino Hemmilän vetämässä ryhmässä hän on tehnyt kaulakorun rekvisiitaksi. Yhdestä puusta tehdyt haapiot vievät kuuden tuhannen vuoden taakse kampakeraamiseen aikaan. Ryhmän asusteetkin ovat vanhantyyliset.
Jokelan teollisuusalueelta sai poikkeuksellisesti lämpimäisiä sunnuntaina, kun Jouni Silvonen lahtelaisesta Snack2You Finland Oy:stä paistoi karjalanpiirakoita voita säästelemättä. Jouni kertoi, että parhaimmillaan on ollut kolme uunia käytössä, mutta silti ei kollegan kanssa keretty sitä tahtia tekemään, kun tilauksia sateli. Messuilta yritys on monille tutuin. Sipsit ja muut naposteltavat sekä chilihillot ovat yrityksen tuotteita, joita lukemattomat ovat maistaneet.
Kevään tilanteessa messut peruuntuivat. Täytyi keksiä muuta. Uunit löytyivät, joten yrityksessä päätettiin ruveta paistamaan karjalanpiirakoita. Jouni mainitsi, että parhaimmillaan menee noin 600-800 piirakkaa kaupaksi. Valkealassa laatikot tyhjenivät siihen malliin paistettavista piirakoista, ettei auttanut aikailla, jos halusi paikan päällä paistettuja piirakoita ostaa mukaan.
JK

Vappu ja Seppo Väreen myyntipisteellä oli värikäs valikoima itsetehtyä.
Jouni Silvosen paistamat karjalanpiirakat tekivät hyvin kauppansa.

Artikkelikuva: Onginta on perinteinen osa markkinoita.

Jaa artikkeli: