Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Keskustassa pelaten

Kouvolan Biljardiklubi ry, lyhyemmin KouBK sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla, lähellä Terveystaloa. Biljardijaosto erosi 1978 Kouvolan kauppakerhosta.
Biljardijaosto perusti erillisen biljardiklubin. Klubi on toiminut Kouvolassa eri paikoissa. Nykyisessä sijainnissa klubi on ollut kymmenen vuotta. Ari Saarenpää kertoi, ettei nykyisestä paikasta lähdetä mihinkään. Keskelle kaupunkia on helppo päästä pelaamaan.

Pelikortit ovat tarkasti tehtyjä.

Kaisa pääroolissa

Jäseniä Kouvolan Biljardiklubissa on noin 45, joista aktiivijäseniä noin 20. Klubin tilat ovat yksityiskäytössä. Jokainen voi anoa pääsyä klubiin, mutta tarvitsee kaksi klubissa olevaa suosittelijaa. Naisia on joskus ollut useitakin. Viimeisin oli ulkopaikkakuntalainen ja mukana kannatusjäsenenä.
Klubilla pelataan joka vuosi Suomen suurimmat biljardikisat, Kaisa-kisat. Kisoja on järjestetty 50-luvulta lähtien. Yleishyödyllisellä yhdistyksellä oli useampi vuosi takaperin 60-vuotisjuhlakisat.
Pöydän ympärillä voidaan viettää aikaa useitakin tunteja. Sen myötä tulee sitten jo jonkin verran liikuttuakin. Ari Saarenpää mainitsi, että biljardiklubeja on ympäri Suomea. Kukin toimii omalla tavallaan. Klubilla on hyvin pitkälti keski-ikäisiä pelaajia. Kaksi on yli 70-vuotiaita. SM-kisoissa on oma sarjansa yli 80-vuotiaille. Päälajina klubilla on Kaisa. Ari mainitsi tilojen olevan loistavat myös poolin ja snookerin harrastamiseen. Myös darts-tikkataulu ja pöytäjalkapallo löytyy. Joskus on käynyt melko nuoriakin pelaamassa.
Taiteellisesta puolesta on kiittäminen aiempaa jäsentä. Kuku Kirtselis maalasi netistä löytämiensä kuvien mukaan pin up -tyylisiä seinämaalauksia. Suuret pelikortit, kuningatar ja jätkä, kertovat taiteellisesti saniteettitilojen sijainnin. Perustajajäsenten karikatyyrit ja biljardia pelaavat koirat tuovat oman taiteellisen lisänsä klubin tiloihin. Kultakellon voittajien nimet löytyvät kehysten takaa.
Janne Kousa

Tässä maalauksessa on seikkailullisuutta.
Pin-up -taiteessa nousevat kaunottaret esille.

Artikkelikuva: Biljardiklubilla voidaan pelata useita pelejä samanaikaisesti.

Jaa artikkeli: