Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Keväistä musiikin juhlaa

Pohjois-Kymen musiikkiopisto tarjosi kauden päättyessä perinteisen oppilaskonsertin Valkealan seurakuntakeskuksen yläsalissa.

Mukana oli niin jazzahtavuutta, klassisuutta kuin lastenrokkia. 

Palmer-Hughes’in  Domino-rockin tulkitsivat Helmi Vesuri huilulla, Hilma Vesuri harmonikalla ja Hertta Vesuri pianolla. Helmi jatkoi rockilla, pöllö aiheenaan. Yrjö Mattilan kappaleen on sovittanut Timo Forström. 

Jazzahtavia tunnelmia

Henry Mancini muistetaan kenties parhaiten Vaaleanpunaisen pantterin teemasta. Henry Mancinin käsialaa olivat myös sävelmät kappaleisiin Peter Gunn Theme, Baby Elephant Walk ja Moon River, jotka ovat jääneet jossakin määrin syrjään. Harjoiteltavaa niissäkin varmasti olisi eri vaiheissa opintojaan oleville soittajille.

Vaaleanpunainen pantteri kuultiin kahdesti. Yleisön napsuttaminen oli tärkeä osa Helmin ja Hertan esitystä. He itse sovittivat kappaleen.
Elsa Savolainen tulkitsi pianolla Kamelin taivallusta ja Paraatin tunnelmaa. Sävelten takana ovat Meri Louhos, Carlos Juris ja Hui-Ying Liu-Tawaststjerna. 

Alan Bullard’n Hopping Along’iin hyppäytti huilulla mukaan Kaspian Iivonen. Säveltäjä on tehnyt musiikkia myös vaimonsa Janetin kanssa.
Pauhua ja rauhaa

Julio César Sanders’n Adiós Muchachos soi tunnelmallisesti huilutriolta. Trioon kuuluvat Maija-Stiina Hyry, Venla Saarivirta ja Lilja Uljas. Yksitellenkin kukin esiintyi. Maija-Stiina tulkitsi Claude Debussy’n Le Petit Nègre’n, Venla Georg Friedrich Händel’in Bourrée’n ja Lilja Johann Baptist Vanhal’in Sonaatti D-duuri, osan Andante cantabile.

Lars Holmin sovituksena kuultiin The Pink Panther. Notkeasti se taipui harmonikallekin.  Elian Gardemeisterin soitossa erityisesti loppuhuipennus oli komeaa kuultavaa. 

Leopold Mozart oli omana aikanaan hyvin suosittu. Nykyään hän tahtoo jäädä poikansa varjoon. Mozartien musiikillinen perintö on kiistattomasti hyvin arvokas. Millainen se mahtaisi olla, jos Maria Annan eli Nannerlin sävellyksiä löytyisi todistetusti, eikä sisaruksista viisi olisi menehtynyt jo vauvoina? Leopoldin Poloneesin tulkitsi harmonikalla Emma Putkinen.

Lukuisat klassisen musiikin mestariteokset säveltäneeltä Johann Sebastian Bach’ilta kuultiin pianolla huikea Toccata d-molli (BWV 565). Daavid Gardemeister oli itse sovittanut kappaleen.

Anni Putkinen vei  viulullaan venäläiseen musiikkiin. Natalia Baklanovan Masurkka soi harjoitetuin ottein. 
Luovutettuihin alueisiin kuuluneella Terijoella syntyneen Leonid Bashmakov’n Andantinon tulkitsi Aino Viholainen kanteleella. Konsertti päättyi suomalaistunnelmiin stipendien jaon jälkeen. Jean Sibeliuksen Finlandian pauhuihin nostatti ja seesteisyyteen rauhoitti kuulijat pianolla Pulmu Hiltunen.

JK

Lisätiedot säveltäjistä: Wikipedia

Otsikkokuva: Lilja Uljas, Maija-Stiina Hyry ja Venla Saarivirta soittivat yhdessä argentiinalaisen kappaleen. 

Jaa artikkeli: