Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kevätkukkia

Kirkon aidalle ja Pikkuveturin päiväkodin ikkunoille oli laitettu kestäviä versioita kukista kevättä piristämään.
INRI-lyhenne oli askarreltu tekokukin kirkon kiviaidalle. Pyöräteline piti huolen, ettei tuuli tempaa koristetta mukaansa.
Latinaksi Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas on Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum eli INRI. Roomalaisen oikeuden mukaan kuninkuuden tavoitteleminen oli rikos keisaria kohtaan. Siitä rangaistiin kuolemalla. Ajan tapaan kuului kuolemantuomion langettamisen syyn kiinnittäminen ristiin.
Joidenkin mukaan heprean vesi, tuli, ilma ja maa olisivat Iammim, Nour, Ruach ja Iabescheh. He tuovat esille, että lyhenne INRI viittaisi myös neljään elementtiin. Meidän kirjainmerkeillä olevaa suomi-heprea -sanakirjaa on vaikea löytää, jotta tämän teorian voisi todentaa.
Itse tuumin niin, että yhteys voi olla Jeesuksen kävelyssä veden päällä. Tuli voi viitata viisaisiin morsiusneitoihin, jotka varasivat öljyä lamppuihinsa. Ilma voi kertoa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Maa taas kertoisi Jeesuksen puhumisesta kansalle ja hänen vaikutuksestaan maailmassa.
Niin tai näin, menneisyyden tutkimisessa kannattaa olla avoin. Vaikka jokin asia ei olisi tapahtunut niin kuin me uskomme sen olevan, on se tapahtunut sitten toisella tavalla. Jotakin on joka tapauksessa tapahtunut.
JK

Kirkon kiviaidalla oli eri värisiä tekokukkia tuomaan väriä kevääseen.
Kauempaa kukat näyttivät hämmästyttävän aidoilta.
Pikkuveturin ikkunoissa kehotettiin nauttimaan keväästä.

Jaa artikkeli: