Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kiitos rohkeudesta ja välittämisestä!

Hallitus teki tänään 16.3.2020 hyviä päätöksiä eli uskoi viime hetkellä, että kansalaisten turvallisuus on laajasti uhattuna. Niin määräyksiä kuin ohjeita on syytä totella. Yksikään määräys ei ollut ylimitoitettu. Jos ne myöhemmin vaikuttavat ylimitoitetuilta, se johtuu vain siitä, että ne tehtiin sittenkin ajoissa.

Ainoa selkeä virhe tiedotuksessa taisi olla puhuminen vain vanhuksista ja perussairaista. Korona voi olla vaaraksi kaiken ikäisille, ja se voi muuttua edetessään. Saamieni tietojen mukaan Kiinassa ei ole tautiin kuollut ketään alle 9-vuotiasta. En kutsuisi sitä vanhempia vanhuksiksi. Taudissa hankalaa on juuri se, että se voi olla toisella melkein oireeton ja toisella vaurioittaa elimiä, loppuiäksi, vaikka ei kuolemaan veisikään.

Elämä on tarkoitettu elettäväksi, eikä pelko ketään pelasta. Nyt on vain viisasta toimia rauhallisesti ja etäältä. Kaupassakaan ei tarvitse käydä joka päivä, kun vähän suunnittelee, eikä sinne pidä jäädä rupattelemaan. Soitellaan ja viestitellään toisillemme hyvää mieltä tuovia viestejä ja lopetetaan edes hetkeksi tarpeeton kiire. Tutustutaan kunnolla niihin ihmisiin, jotka ovat lähellä, ja varsinkin omaan sisimpään.

Auli Kousa, päätoimittaja

Jaa artikkeli: