Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kimmo Ylikangas lääninrovastiksi

Kuusankosken kirkkoherra, teologian tohtori Kimmo Ylikangas on nimitetty Kymenlaakson rovastikunnan lääninrovastin tehtävään 1.1.-31.12.2021. Nimityksen teki Mikkelin tuomiokapituli.

Lääninrovasti johtaa rovastikuntaa
Mikkelin hiippakunnassa on neljä rovastikuntaa, ja jokaista rovastikuntaa johtaa lääninrovasti. Kymenlaakson rovastikuntaan kuuluvat Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken, Valkealan, Kotka-Kymin, Haminan ja Pyhtään seurakunnat. Lääninrovasti valitaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherrojen joukosta. Tehtävää hoidetaan oman viran ohessa. Lääninrovasti toimii piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan
hallinnossa.

Yhteistyön edistäminen tärkeää
Kimmo Ylikangas näkee lääninrovastin keskeiseksi tehtäväksi seurakuntien yhteistyön edistämisen.
– Erityisen tärkeää on, että yhteistyö Pohjois- ja Etelä-Kymenlaakson seurakuntien kesken on toimivaa myös tulevaisuudessa. Kymenlaakso on Suomen ainoa maakunta, jossa maakuntakeskuksia on yhden sijaan kaksi eli Kouvola ja Kotka. Tämä ”ainutlaatuisuus” tulee nähdä ennen kaikkea mahdollisuutena eikä uhkana, Ylikangas sanoo.
– Kymenlaakso on upea ja minulle rakas maakunta, on suuri kunnia saada toimia tämän maakunnan lääninrovastina, Kimmo Ylikangas lisää.

  • Kouvolan ev.lut. seurakunta, tiedote
Jaa artikkeli: