Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kirja-arvostelu: Sukuni historia

Kirja-arvostelu: Sukuni historia

VS logo

janne
Ma, 11.03.2019 – 11:56

Sukuympyrää tekemään

 

Mauri Kunnas on keksinyt Otavan välityksellä tarjota sukututkimukseen kannustavan kirjan. Kuten hänen muutkin kirjansa, tämä puolityhjä teos on tarkoitettu erityisesti lapsille. Lapsen ympärille lähdetään vähän vauvakirjojen tapaan keräämään hänen esivanhempiaan.

Ei tarvita kuin neljä sukupolvea taaksepäin, niin vanhempia on jo 30. Siihen asti kirjassa mennään. Jos kiinnostus kasvaa, vaikka lapsi itse voi kasvettuaan lähteä tutkimaan aiempia sukupolvia.

Näkökulma on erilainen kuin sukututkimuksissa yleensä. Niissä lähdetään jostakusta esivanhemmasta ja katsotaan, ketkä kaikki ovat hänen kauttaan samaa sukua. Vaikka tämä malli lähtee lapsesta ja tutkii laveasti menneisyyteen, mihin kaikkiin sukuihin kukin esivanhempiensa kautta liittyy. Jos kolmatta sukupolvea on vielä elossa, tiedot on myös helpompi kasata ihan pelkästään kyselemällä elossa olevilta.

Jokaiselle esivanhemmalle on tilaa erikseen niin henkilötiedoille kuin aikakauden kuvaukselle. Lopun liitteeseen voi koota perustiedot, jotka voi sitten vaikka ripustaa seinälle juurista muistuttamaan.

• AK

 

Sukuni historia

 

Jaa artikkeli: