Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kirjasto esittelyssä

Syyskuun 21. päivänä Valkealan kirjaston uusiin tiloihin pääsi tutustumaan.
50 ensimmäiselle kirjastolla kävijälle oli varattu Selänpään Marttojen ahkeroimat kirjakassit. Kirjastoauto oli mahdollista nähdä pelkistetyn sinertävänä melko vaalealla sävyllä.
Kirjastolla kuultiin Heli Taipaluksen luotsaamana Veteraanien poikia. Kolmisenkymmentä arvioitiin konserttikävijöiksi. Kuoron jo lähdettyä oli kirjastoauto vielä paikalla ennen kuin aikataulussa siinsi lähtö Marja-Ahon päiväkodille. Autollakin vieraili useita kymmeniä sen ollessa pihalla parkissa.

Kirjastoauton ulkonäkö tulee muuttumaan syyskuussa nähdystä.
Kirjaston huomaa nyt entistäkin selkeämmin.
Kirjastoautossa mahtuvat useat kerrallaan etsimään aineistoa.
Kirjat ja muu aineisto odotti lainaajia siististi hyllyissä.

Tien päällä

Kirjastoautonkuljettaja ja -virkailija Janne Dufva on monelle autossa kävijälle jo ennestään tuttu 2004 käyttöön otetusta Oravan Matista. Mukana oli myös Tony Ahola. Kolmas kuljettaja Teppo Seppinen on puolestaan vuosien varrella tullut tutuksi Reginassa asioiville. Nykyistä autoa ajetaan aamu- ja iltavuorossa.
Regina ja Oravan Matti jäivät eläkkeelle. Uusi auto kaipasi vielä nimeä, jonka valinta uskottiin kakkosluokkalaisille. Auto oli liikenteessä kolmatta viikkoa henkilökunnan valitseman värin mukaisena. Toinen vaihtoehto kärsi äänestyksessä tappion.
Kuvitukset syntyvät valitun nimen perusteella. Autolla palvellaan koko kaupunkia. Kouvolan aluetta kierretään pitkiä päiviä maanantaista perjantaihin. Arkiajossakin kilometrejä kertyy runsaasti. Janne Dufva mainitsi, että ensimmäisissä paikoissa ollaan jo aamukahdeksan jälkeen ja iltakahdeksan pintaan ovat puolestaan viimeiset paikat vuorossa.
Yhdellä autolla pärjäämistä helpottaa aiempaa parempi varustetaso. Ero vanhaan on huomattava. Aurinkopaneelit, wc, pyörätuolinosturi ja avautuva seinä kertovat osaltaan autossa olevan kaiken sen, mitä nykyaikaisessa kirjastoautossa vain voikaan olla.
Janne Kousa

Janne Dufva on tuttu monille kirjastoautosta lainaaville.
Selänpään Martat taituroivat kasseja, joita oli nopeimmille jaossa.
Suun sai makeaksi klassikolla.
Erilaiset lehdet houkuttelevat monia viipyilemään kirjastossa.
Jaa artikkeli: