Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kirjastojen avaaminen

Hallituksen linjausten mukaisesti kirjastojen noutopalvelu (ns. take away -tyyppinen lainaustoiminta) on voitu aloittaa. Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat tulee kuitenkin pitää suljettuina eikä oleskelua tai muuta toimintaa kirjaston tiloissa tule sallia ennen 1.6.2020.

Kouvolan kirjastoissa varausten noutopalvelu aloitettiin 11.5.2020 pääkirjastosta klo 12-17.30. Kuusankosken kirjastosta ja Myllykosken kirjastoista noutopalvelu aloitetaan 20.5. klo 12-17.30. Kaikkien kirjastojen tilat avataan asiakkaille 8.6.2020. Omatoimikirjastoissa on tällöin vain palveluaikaa, eikä omatoiminen asiointi ole mahdollista. Omatoimiasioinnin turvallista aloittamista suunnitellaan ja arvioidaan kesäkuun aikana alueellinen tartuntatautitilanne huomioiden.

Omatoimikirjastojen avautumisesta tehdään erillinen lautakuntapäätös kesäkuun aikana. Kirjastoissa toimitaan tehostettua hygieniaa noudattaen. Pääkirjaston ensimmäinen aukiolotunti klo 9-10 varataan riskiryhmien asiointiin.

Elimäen, Korian ja Inkeroisten kirjastoissa on kussakin sydänkesällä kahden viikon sulku. Valkealan kirjasto palvelee neljänä päivänä viikossa heinä- ja elokuun. Pääkirjasto on myös lauantaisin auki koko kesän.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset 10 henkilöön 31.5.2020 asti ja 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen eivät koske kirjastotoimintaa. Asiakkaiden tulee kuitenkin pystyä noudattamaan turvavälejä. Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset kuitenkin koskevat myös kirjaston järjestämiä tilaisuuksia ja tapahtumia 1.6.2020 lähtien.

Jaa artikkeli: