Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kirjastojen joulua

Heti joulukuun ensimmäisenä vierailin pääkirjastolla ja rajoitukset näkyivät jo. Eteisaulan kautta löydettävä työskentelytila oli jo poissa käytöstä. Tilasta löytyy myös kirjojenvaihtohylly.
Kouvola kirjastoissa rajoitettiin 2. joulukuuta alkaen oleskelu varttiin. Siinä saa kyllä miettiä valmiiksi, että mitä lainaa. Jos aineistoa haluaa lainata paljon, niin siinä saa kyllä hihat heilua, että tuossa ajassa suoriutuisi.
Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit suljettiin. Ei voi käyttää auditoriota ja ryhmätyöhuoneita. Auki eivät myöskään ole Naperonurkka, Mediamaja ja Urban Office.
Kouvolan kirjastoissa ei ole loppuvuonna tapahtumia ja ryhmäkäyntejä. Kasvokkain tapahtuvaa digiopastusta ei ole saatavilla.
Kirjastoautoon pääsemistä saadaan odotella vielä useampi viikko. Auto ei liikennöi joulukuun alusta tammikuun kolmanteen asti. Tiettävästi kirjastoauto liikennöi pari iltareittiä ennen loppiaista.
Kirjastoja voi käyttää omatoimisesti arkiaamuisin palveluajan alkuun asti. Iltaisin ja viikonloppuisin ei ole käytössä
Kirjastojen jouluaomatoimiaikaa.
Kirjastoissa suositellaan käyttämään omatoimista asiointia lainaus- ja palautusautomaatteja käyttäen. Jollei aineistoa ole varattu, kirjaston aineiston lainauksille luvataan peräti kahdeksan uusimiskertaa.
• Janne Kousa

Pääkirjastolla vitriini koristeltiin jouluiseksi.
Jaa artikkeli: