Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kirppikseltä postia

Posti lähetti tiedotteen postinumeroalueiden 45330, 45360 ja 45370 asukkaille sähköpostitse 25. marraskuuta.
Jouluksi saatiin uusia noutopaikkoja. Joulun lähestyessä liikkeellä olevien pakettien määrän kasvu on merkittävää. Sen takia Posti avasi paljon uusia noutopaikkoja. Vanhojen noutopisteiden kapasiteettia saatiin suuremmaksi lisäämällä niihin uusia automaatteja. Valkealan taajama-alueiden asukkaille lisäkapasiteettia tarjosi joulukuun loppuun asti Valkealan Kirppis.

Aikoinaanhan kirppiksen paikalla oli Spar. Alankomaissa vuonna 1932 perustettu päivittäistavaraketju kasvoi ajan saatossa monien tuhansien liikkeiden mittaiseksi. Suomessa sen historia ulottuu 1960-luvulta 2000-luvulle. Hollannin kielen spar tarkoittaa kuusta, siitä ketjun logo.

Aiemmat lapset muistanevat myös, että samassa kiinteistössä oli karkkikauppa. Postin palveluitahan Sparissakin oli, joten kiinteistön palveleminen näissä tarkoituksissa ulottuu näin monen vuoden taakse. Sisätoriltakin on postia haettu jo aiemmin.

Vuoden 2005 lopulla Valkealan Spar oli vielä toiminnassa. Vuoden viimeisessä numerossa ollut mainos kertoo Eldorado katkarapujen hinnaksi 5,99 euroa puolelta kilolta, ja Popsi Nakkien olevan 0,89€ 300 grammalta. -Ruokakauppa sinun makuusi, on mainoslauseena.

Suomesta Sparia on turha lähteä etsimään, vaikkakin entisistä kauppakiinteistöistä osa muutettiin toisiksi kaupoiksi.
Norjan Sparin sivuilta löytyi reseptejä, joten siitä vain kokeilemaan, jos kieltä taitaa. Toki voi käyttää automaattista käännöstä, mutta täysin ei kannata luottaa. Vaikea sanoa, missä määrin klementiinitietoutta pystyy kartuttamaan lauseella: -Jouluaatto tarkoittaa klementiinejä pitkillä kaistoilla.
Janne Kousa

Historiaa on vielä ylhäällä. Kuva on viime lokakuulta.

Jaa artikkeli: