Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kiviä koriin

Kuusankosken kirkossa siunattiin lapsia koulujen alkamista edeltävänä sunnuntai-iltana. Rivit olivat käytössä siksakkina. Kun siis penkki oli käytössä, ei sen edellä, takana tai samassa rivissä, käytävän toisella puolella istunut ketään.
Seurakuntapastori David Paski esitteli kastemekkoa. Hän mainitsi, ettei muista omista ristiäisistään mitään. Kunniavieraana ristiäisissä on Jeesus.
Osassa perheistä luetaan iltarukous. Ohjelman takaa löytyi vinkiksi kaksi iltarukousta, joista varmastikin tutumpi on: ”Rakas Jeesus siunaa meitä, anna meille enkeleitä. Siivillänsä meidät peitä, älä meitä koskaan heitä. Aamen.”
Raamatusta luettu teksti on Markuksen evankeliumin 10 luvussa jakeet 13-16, jossa Jeesus siunaa lapsia. Heidän kaltaistensa on Taivasten valtakunta.
Alkusoiton ja päätösmusiikin välillä laulettiin. Lauluissa tuli esille, että Jumala on lastensa kanssa, Taivaan Isällä on paljon lapsia ja Hänen lähellään on ilo olla yhdessä.
Kukin ekaluokkalaisista sai valita, millaisen kiven laittaa koriin. Valkoinen kivi kuvasti iloa esimerkiksi uusista kavereista. Ruskea ja harmaa kertoivat uudesta, ehkä vähän pelottavasta. Silloin voi pyytää rohkeutta.
Kuusankoskella ekaluokkalaiset saivat mukaansa Max Lucadon lastenkirjan Ontuva lammas. Kirja kertoo pienestä lampaasta, joka aina jäi muista erilleen ja joukosta ulos. Eräänä tähtikirkkaana yönä lammas oppii, että Jumalalla on erityinen paikka myös ulkopuolisiksi olonsa tunteville.
Janne Kousa

Seurakuntapastori David Paski toi esille esimerkiksi kasteen.


Artikkelikuva: Väljän istumisen vaatimuksen myötä yleisöä oli eri puolilla kirkkoa.

Jaa artikkeli: