Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kodin palopäälliköksi

Päivää paloasemalla vietettiin Brankkarin tiloissa ja pihalla 23. marraskuuta. Tapahtuma oli etenkin lapsiperheiden suosiossa.

Jaossa olleen Kodin palopäällikön tehtävälistasta saa tärkeitä vinkkejä kodin pitämiseen paloturvallisena.

Palovaroittimia on syytä olla riittävästi. Niiden toimivuus on tarkistettava. Alkusammutusvälineiden kuuluu olla helposti saatavilla. Sammutuspeite ja käsisammutin ovat tarpeellisia. Liesi ei ole tavaroiden säilytyspaikka, vaan sen ympäristö on pidettävä puhtaana. Tulentekovälineet eivät saa olla lasten ulottuvilla.

On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet osaavat tehdä hätäilmoituksen.

Seuraavan kuukauden aikana on tehtävälistassa alkusammutusvälineiden käytön opettelu perheenjäsenten kanssa. Saunasta on vietävä pois ylimääräinen tavara, eikä löylyhuoneessa saa kuivattaa pyykkiä. Koko perheen kanssa kannattaa harjoitella kodista poistumista hätätilanteessa.

Sähkölaitteiden oikea sijoittelu, ehjät johdot ja asianmukainen käyttö ovat tärkeitä asioita. Ammattilaiselle on syytä viedä viottuneet sähkölaitteet korjattavaksi. Liesituulettimen rasvasuodatin kannattaa pitää puhtaana. Pelastautumissuunnitelma kannattaa laatia ja tarkistaa.

Seuraavan vuoden aikana suositellaan vaihtamaan palovaroittimen paristot. Jos palovaroitin ei toimi sen jälkeen, on se vaihdettava uuteen. Nuohoojan täytyy käydä tarkistamassa tulisijojen ja hormien kunto sekä nuohota piiput. Jääkaapin ja muiden sähkölaitteiden takaa pitää imuroida pölyt. Talon numeron on tärkeä näkyä tielle, jotta apu löytää tarvittaessa perille. Myös isovanhempien luona on tärkeä tarkastaa palovaroittimet ja pitää kaikin tavoin huolta paloturvallisuudesta.

Tullessa pääsi heti tutustumaan ajoneuvoihin.
Sisällä lapset pääsivät kokeilemaan varusteita.
Ulkona näki esimerkiksi artikkelikuvan sammutusnäytöksen ja pääsi niin sanotusti sammutustöihin.

JK

Jaa artikkeli: