Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kohti kesän rippikouluja

Valkealan kirkossa vietettiin riparipyhää kolmantena marraskuuta. Sanajumalanpalvelus toimi rippikoulujen aloituskirkkona. Mukana olikin monia tulevia rippikoululaisia ja heidän läheisiään. Kaikkiaan väkeä oli varmasti yli sata. Kanttorina vastasi säestyksestä Kirsi Rantala.
Saarnan ja liturgian hoitanut Saija Sarkasuo toi esiin sen, ettei läheisyys ole aina helppoa. Meidät on kuitenkin kutsuttu elämään yhdessä toinen toistemme rinnalla.
Vertauksessa kuninkaan pojan häistä kuningas kutsui vieraita, jotka eivät saapuneet. Osa kutsutuista kävi palvelijoiden kimppuun. Henkiin jääneet palvelijat saivat kutsua teiden risteyksistä, ketä ikinä tapaisivatkaan.
Isosten lisäksi tutuksi tuli myös leireillä mukana olevia aikuisia. Isoset esittivät nuorteniltaa. Rippikouluinfossa jaettiin riparipassi sekä rippikouluun liittyviä papereita. Jos joku ei paikalle päässyt, hän sai passin ja paperit postitse. Eri puolilla kirkkoa kokoonnuttiin ryhmiin, ja samalla tuli tutuksi, minkä näköistä väkeä on odotettavissa samalle riparille.

Isoset vastasivat osasta sanajumalanpalveluksen ohjelmaa.

Kouluttautunut laulaja

Sanajumalanpalveluksen musiikissa avusti Sanna Vainikka. Hän tulkitsi esimerkiksi kappaleen I will pray for you. Sanna Vainikalla on selkeä ja helposti nimellä löydettävä kotisivusto, josta saa lisätietoa.
Sanna Vainikka aloitti pianonsoiton opiskelun kaverin innostamana Pohjois-Kymen musiikkiopistossa vuonna 2003, Pia Eskolan oppilaana. Sitä ennen hän opetteli jo pianonsoittoa itsenäisesti korvakuulolta, soittaen alkuun tuttuja lastenlauluja.
Klassista laulua Sanna Vainikka alkoi opiskella vuonna 2007. Nykyisin häntä opettaa Emilia Vesalainen-Pellas. Sanna on ottanut laulutunteja myös pop&jazz -puolelta. Sanna suoritti muusikon ammattiopinnot Helsingin Pop&Jazz Konservatoriolle aikuisten näyttötutkintoina. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin vuonna 2018.
Esiintymisiä Sannalla on vuosien varrella ollut monia. Hän on itse järjestänyt esimerkiksi Gospel Christmas’in 2014 sekä Metal Explosion -messut 2015 ja 2018.
Tänä vuonna Sannan on voinut nähdä myös esimerkiksi osana oopperakuoroa Pohjois-Kymen musiikkiopiston tuottamassa Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaisia.
Sanna työskentelee tällä hetkellä osa-aikaisesti freelancer-laulajana ja bilebändi Efecton solistina ja pianistina. Tulevaisuudelta Sanna toivoo kokoaikaista työskentelyä sekä kevyen että klassisen musiikin parissa.
JK

Sanna Vainikka tulkitsi kauniisti hengellisiä kappaleita. Kuva Tiia Haapalainen
Jaa artikkeli: