Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kohti seitsemättä vuosikymmentä

Matti ja Teppo Ruohonen pysähtyivät viimeisellä konserttikiertuellaan Lumon Areenalle. Muusikot saivat kiitosta jo konsertin alussa. Hartwall Arenalle päättyneen kiertueen jälkeen luvassa on enää harkitusti ja valikoidusti keikkailua kesäisin.
Matin ja Tepon ensilevy Jos olet onnellinen ilmestyi vuonna 1969. Läpimurtokappaleena toimi seuraavan vuoden Kissankultaa. Kaiken takana on nainen, Minä rakastan sua ja muut hitit ovat tehneet veljeksiä tunnetuiksi. Tunnustuksiin kuuluvat muun muassa kaksi Emmaa, Vuoden tanssittaja -palkinto ja Turun tähti-laatta.
Tämä vuosikymmen on jo seitsemäs, jolla ihmiset voivat odottaa kuulevansa Mattia ja Teppoa. Hässäkän lomassa Teppo laittoi terveisiä:
-50 vuotta musiikkibisneksessä on ollut raskasta, mutta antoisaa. Ollaan selvitty, koska ollaan niin eri luonteisia ja työtehtävät on aina sopuisasti jaettu. Ja mikä tärkeintä, vaimot ovat pitäneet meistä aina hyvää huolta.

Useimmat kuulijoista istuivat alhaalla.

Huumoria laulujen lomaan

Turusta tuleva huumori on ihan oma taiteenlajinsa. Pienenä vinkkinä Teppo antoi herroille sen, että hän pihinä miehenä ostaa hääpäivän lähestyessä aina saman lahjan. Huulipunan hän saa pikkuhiljaa takaisin.
Tepolle tuli konsertissa jano, johon Matti kommentoi:
-Aha. Jos Teppo ottaa, niin Matti ottaa kanssa. Siihen perään kuului vielä Tepolta:
-Tämä on ohjelmanumero.
Tepon omat pojat ovat uudella levyllä mukana yhdessä kappaleessa säveltäjinä ja sanoittajina. Pojat siis kannatti tehdä kaikessa kiireessä. Veljesten huumori on helppo ottaa hyväntahtoisena kun tiedostaa, miten tärkeä perhe kummallekin selvästi on.
On oma hatunnoston paikkansa ihan jo sekin, että veljekset ovat esiintyneet yhdessä viisikymmentä vuotta. Se on varmasti maailmanlaajuisestikin harvinaista.
JK

Teppo…
…ja Matti tekivät kuulijoihinsa pysyvän vaikutuksen.
Jaa artikkeli: