Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolmanneksi suurin toutain

Lappalanjärvellä nousi tiettävästi 2000-luvun kolmanneksi suurin toutain. Venettä kipparoi Sami Poikola. Mukana olivat myös Rauni Strömmer ja Kauko Poikola. Kala vapautettiin takaisin järveen punnituksen ja kuvauksen jälkeen.
Iso toutain saatiin Lappalanjärveltä vetouistelemalla 13.8. klo 20.30. Kalalla on painoa 5,7 kg. Virallisen ennätyskalatilaston mukaan Suomesta on saatu 2000-luvulla vetouistelemalla vain kaksi tätä suurempaa toutainta, joista toinen Vanajavedeltä ja toinen Lohjanjärveltä.
Kauko Poikola kertoo, että toutain kuuluu Kymijoen vesistön alkuperäiseen lajistoon, mutta se hävisi 1960-luvun taitteessa. Toutain palautettiin istutuksilla 1990-luvulla Kymijokeen. Tuolloin pieniä istukaseriä meni myös Valkealan reitille. Tämä nyt saatu kala on näiden istukkaiden jälkeläinen. Pieni mahdollisuus on myös se, että kala on alkuperäinen istukas. Toutainhan voi elää jopa 25-vuotiaaksi.
– Itse sain toutaimia edellisen kerran 1990- luvun alkupuolella ongella Jokelanjoesta Virranniemen kohdalta. Ne painoivat silloin parikymmentä grammaa, hän täydentää.

Liki 6-kiloinen toutain laskettiin kasvamaan lisää.

Jaa artikkeli: