Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

KOLME

Huhtikuun 4. päivä julkaistiin Matias Husgafvelelin uusimman teatteriohjaustyön näytelmätallenne.

Teatterista ja televisiosta­kin tuttu Matias Husgaf­vel on harrastanut teatte­ria yli 9 vuotta.

Helmikuussa 2019 alkoi Ma­tias näytellä Kouvolan Teatte­rissa iltanäyttelijänä, jossa jat­kaa edelleen töitä. Hän on ollut mukana myös tv-sarjoissa, mu­siikkivideoissa ja mainoksissa.

–Talvella 2021 aloin toi­mia näyttelijä-käsikirjoittajana Yle:llä. Tällä hetkellä toimin Pikku Kakkosessa juontaja-kä­sikirjoittajana ja ensimmäisiä jaksojani on julkaistu hiljattain. Keväällä 2019 käsikirjoitin ja ohjasin Suomessa vuoden fes­tivaaleiksi valitulle Kuulas-las­tenteatterifestivaaleille oman näytelmäni, joka keräsi paljon kiitosta.

Teatteri- ja tv-tuotantojen li­säksi Matias on keikkaillut soo­lona jo usean vuoden itseoppi­neena jonglööri-taikurina, sekä tulitaiteilijana.

Huhtikuun 4. päivä julkaistiin Matiaksen uusimman teatte­riohjaustyön näytelmätallenne. KOLME on kantaesitys, Har­riet Braun -nimiseltä kirjaili­jalta. Näytelmä toteutetaan osa­na Nuori Näyttämö-hanketta.

Näytelmätekstin lähtökohta on kirjailijan omissa nuoruuden päiväkirjoissa ja havainnoissa. Tähän liittyi valtavasti itsetark­kailua ja ahdistusta.

Syvemmällä tasolla teksti kä­sittelee nähdyksi tulemisen tar­vetta, ja tätä käsitellään teini­en orastavien rakkaussuhteiden kautta. Näytelmän lämmin ja tosi viesti on, että nähdyksi ja rakastetuksi voi tulla, kun vain uskaltaa ilmaista omaa totuut­taan, eikä jää kiinni sosiaalisiin peleihin ja peileihin liikaa. Näy­telmässä yhdistyy teatteri, tanssi ja livemusiikki.

– Nuoret kysyvät minulta usein, että miten olen pääty­nyt mukaan erilaisiin tuotan­toihin. Suuri kysymys on myös se, että miten he voisivat päästä yhtä lailla mukaan teatteriin ja tv:seen. Kun päätin haluavani ryhtyä näyttelijäksi, en tuntenut ketään alalta. Ponnistin omin voimin alkuun ja pikkuhiljaa valtava määrä työtä alkoi tuot­taa tulosta.

Näytelmän tallenne on myyn­nissä 31.5.2021 saakka ja sitä pääsee katsomaan osoitteessa https://live-events.fi/vod

Jaa artikkeli: