Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolmen aseman laturetki

Selänpään Paloasema toimi lähtöpisteenä perinteisellä Kolmen aseman laturetkelle sunnuntaina 13.3.2022.

Tapahtuman aloitusajak­si oli ilmoitettu kello 11, mutta moni oli saapunut paikalle jo aiemmin. Paloase­malla otettiin ilmoittautumiset ja pienet osanottomaksut vas­taan ennen ladulle lähtöä.

Laturetkelle lähti useita ensi­kertalaisia, mutta monille tämä on tullut perinteeksi. Tapahtu­ma järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Välivuosia ovat vuosien var­rella aiheuttaneet korona ja huo­no lumitilanne. Tällä kertaa ei ollut lumesta puute, vaan latua riitti.

Niin myös hiihtäjiä, joita läh­ti tasaisena virtana kohti Vuo­hijärveä. Sieltä laturetki jatkui Selänpään lentokentälle ja aina takaisin paloasemalle. Osa lähti kymmenen kilomet­rin lenkille ja osa hiihteli suju­vasti koko kahdenkymmenen kilometrin matkan.

Espoolaiset Pontus Molander (vasemmalla) ja Mikael Ehrnrooth (oikealla) saatiin kuvaan yhdessä Erkki Seppälän kanssa.

Laturetkelle tultiin pääkau­punkiseudulta saakka. Espoo­laiset Pontus Molander ja Mi­kael Ehrnrooth ovat olleet aiemminkin Kolmen aseman la­turetkellä paikallisen ystävänsä Heikki Horpun kutsumana.

Tästä on tullut heille jo muka­va yhteinen perinne.

– Tämä on todella kiva ta­pahtuma. Täällä on kiva henki. Heikki on meidän metsästyska­verimme monien vuosien takaa. Harrastusten kautta tulee par­haat kaverit, Molander sanoo.

Tapahtuman puuhamiehe­nä toiminut Erkki Seppälä on käynyt vaimonsa kanssa laitta­massa ladun varrelle opasteita, joten ladulta eksymisestä ei ol­lut vaaraa.

Kouvolalainen Anna-Kaisa Niilo-Rämä kehui latujen ole­van hyvässä kunnossa.

– Vähän haastetta hiihtämi­seen tuo ladun varjoisat ja va­loista kohdat. Osan matkaa on kovaa latua ja jossain se on jo ehtinyt pehmentyä auringossa. Onneksi voi hiihdellä omaa tah­tia. Kunhan malttaisi vaan.

Matkan varrella oli tarjolla mehua. Vuohijärven välietapil­la hiihtäjille tarjoiltiin makoisaa puolukka-mansikkamehua, joka kuuleman mukaan oli juuri so­pivan makeaa.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: