Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolmisoihdun lupausjuhla

Partiolippukunta Kolmisoihtu vietti tänä vuonna lupausjuhlansa kämpällä. Suppaa lukuunottamatta ohjelma sujui tuttuun tapaan.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus toi pienen jännitysmomentin Kolmisoihdun jouluiseen kokoontumiseen lippukunnan kämpälle Kangaslammelle. Hyvin ohjelmat sopivat kuitenkin yhteen. Väki pääsi rauhassa yhteiseen tapahtumaan ennen kuin edes kalustoa ehti tulla paikalle. Varsinainen harjoitus alkoi myöhään illalla, jolloin partiolaiset olivat jo kotiutuneet. 

Supan käyttöön harjoitus vaikutti aikataulullisesti niin, että sinne ei ehditty järjestää totuttua soihtuvalaistusta. Niinpä päätettiin pysytellä kämpän lähettyvillä.

Vaikka suppaa ei tänä vuonna koettu, soihtuja oli sentään viritelty kämpän tuntumaan. 

Syömään ja…

Niinirannassa oli keitetty yli sata litraa puuroa. Heljä-Sisko Pasanen totesi, että he osaavat aina varata enemmän kuin määräosan ilmoittautuneille. Väkeä tulee yleensä vähän enemmän, ja metsässä puuro maistuu. Ilmoittautuneita oli 80 ja mukana noin sata, mikä on sama kuin lippukunnan jäsenmäärä.

Marraskuun viimeisen päivän keli oli hieno. Vähän lunta valaisi maisemaa ja pakkasta oli hitusen. Tuuli tosin puhalteli kylmänlaisesti.

Johtajan tehtävään palannut Sanna Orasmaa toivotti väen tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti muusta ohjelmasta ennen puuron jakoa. Hän varoitti, että rannassa on liukasta, eikä jää yhtään kanna, joten laiturille ei saa mennä.

Useimmat olivat muistaneet ottaa omat astiat. Kaksi jonoa takasi sujuvan ruokailun. 

Kun annokset ja lisäannokset oli syöty, jakauduttiin ryhmiin kokemaan jouluevankeliumi. Viimeiset enkelit löytyivät puuroilun lomassa. Nuotiopaikka muuttui taas kerran paimenten kedoksi. Hieman kauempana lammen rannalla matkaajat löysivät seimelle. 

…juhlimaan

Kun kaikki olivat palanneet kämpän pihapiiriin nuotion äärelle, jatkettiin juhlalla. Valkealan seurakunnassa vuoden määräaikaisena pastorina toimiva Mervi Rosnell kertoi tarinaa äidistään. Pieni liekki -laulun ja rukouksen lisäksi nautittiin tähtisateesta.

Sanna kertasi vuotta ja suuntasi hieman myös tulevaan. Leirialueen 50-vuotisjuhlia vietettiin kesäkuussa. Vuoden teema on ollut Ulos koloilta. Retkiä on tehtykin paljon.

Ensi vuonna partiolaisten teemana on Minäkin johdan. Tähän astikin on kunkin omaa panosta toimintaan haluttu painottaa. Sudenpentujen kokoontumisissa on ollut vuorollaan nokkapentu, joka on ilmoittanut joukon vahvuuden ja saanut muutakin vastuuta. Sudenpentuja vanhemmat ovat saaneet jo paljon vastuuta. 

Sannan lisäksi lippukunnan vastuuta kantavat Mikko Rämä varajohtajana ja Minna Rämä sihteerinä.

Juhlassa sudenpennut antoivat partiolupauksen, jonka siirtyvät hieman eri sanoin vahvistivat omalta kohdaltaan.

A&SK

Artikkelikuva: Puuron jako sujui joutuisasti kahdessa jonossa.

Nuotion äärellä saivat partiolaiset lämmitellä, jos pikku pakkasessa ja tuulessa uhkasi tulla vilu.
Jaa artikkeli: