Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolumni: Kaapintekoa

Kolumni: Kaapintekoa

VS logo

janne
Su, 24.02.2019 – 21:41

Kuinkakohan moni Mister Finland -finalisti on näyttänyt siltä, ettei ole eläessään astunut kuntosalille tai muuten liikkunut ahkerasti?

Eikö sekin ole välineurheilua, jos harjoittaa ankarasti peukaloita konsolin äärellä? Hivenen yksipuolistahan se on, mutta ainakin virtuaalihahmo voi hypellä pelien maailmassa. En silti ole kuullut mistään Herra Pelikonsolista tai muista komeuskisoista. Kaapinrakennusta se on monen miehen elämä.

Voiko nainen määrätä mihin mies käy istumaan, jos mies on treenannut itsensä kaapiksi ja nainen määrää kodissa kaapin paikan? Ainakaan sitä kaappia ei tarvitse miehen ottaa kannettavakseen, jos sisustussuunnitelmat kaipaavat päivittämistä.
Koko elämäni kuntosalikiertelyt mahtuisivat kevyesti yhteen päivään. Ajallisesti, ei sentään onneksi treenin rankkuuden puoleen. En ainakaan myönnä sitä.

Mutta toisaalta, jos minä treenaisin itseni kaapiksi ja hommaisin kirpputorilta vanhan turkin, niin pitäisi varoa, ettei luulla karhuksi. Murina tuli edeltä jo vuosia sitten. Muu karhumaisuus antaa edelleen odottaa itseään.

Tosin hunajaa sen olla pitää kun teetä makeutetaan. Sokeri ei vain aja samaa asiaa. Joskus olen yrittänyt, mutta ei ole mennyt perille päätteelle asti.

Kontiot tuskin lehtijuomia lipittävät. Se joka tapauksessa säilyisi yhtenä eroista. Ellei sitten pesäonkalossa olisi joku salakätkö kevättä odottamassa. Siellä saisivat lehdet hautua pakkasten paukkuessa.

Jos kiipeäisi tammeen, voisivat ohikulkijat ihastella: ”Onpas tänne saatu komea tammikaappi”. Jos satuttaisi itsensä niin voisi kuulla: ”Kantakaa varovasti sitä kaappia.” Välttyisi sitten lisäkolhuilta.

Jonkinlainen nostokärry voisi olla tarpeen. Kottikärry on epämukava matkantekoon. Pienelle kaapille se voi sopia, mutta ei oikein suuren suurelle.

No täytyypä tehdä muutama ilmanosto niin voi kuvitella kaapistuvansa vinhaa vauhtia. On muuten rankka laji.
Jos kokeilette, muistakaa hyvä asento, älkääkö kuvitelko liian suurta kuormaa nostettavaksi. Olisihan siinä selittelemistäkin, jos tulisi vaikka selkäkipuja siksi, että kuvitteli nostavansa suuren kuorman ilmaan.

Mutta on kuulkaas tehokas laji tuo ilmanosto. Siis ensin kyykistys. Sitten otatte niin mahdottoman painavan ilmapainon kuin vain uskallatte ja nostatte sen hitaasti ylös. Varokaa, ettei tipu jaloille. Ilmapaino voi olla tuntumatta, pudotessaan kuvitteellisesti.

 

Janne Kousa
 

 

Jaa artikkeli: