Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolumni: Kohtuullisia vaatimuksia?

Se on todellisuutta, että todellisuutta paetaan. Voi olla, ettei pääse opettamaan lapselleen asioita, kun kumppanin pitää olla vähintään tietyn pituinen, ei saa olla kämppistä, pitää tykätä jälkiruoista eikä saa olla sokeria vastaan, ei saa käyttää collegehousuja/verkkareita, täytyy olla nöyrä, spontaani, suunnittelija, löytökoiria rakastava, ei saa olla sikspäkkiä, ei saa olla toista vahvempi, ei saa pelata tietokonepelejä tai muitakaan, ei omistaa venettä, täytyy muuttaa johonkin lämpimään, täytyy rakastaa matkailua, mutta ei saa kehuskella sillä, lempivuodenaika ei saa olla syksy.
Kohtia olisi ollut viisikymmentä, eikä siinäkään välttämättä ollut kaikki. Miehen on helppo täyttää tuollaiset naisen vaatimukset. On vain spontaani ja suunnittelee kaiken. On kunnossa, mutta ei naista vahvempi ja osaa herkutella.
Toisella naisella on kanssa ihan kohtuullisena pidettävät vaatimukset. Pitkä pitää olla, koska hän ei saa korkkarit jalassa jäädä lyhyemmäksi. Nuorempi ei saa olla tai tulee veli mieleen. Ympärillä siis kännykät kädessä piiri miehiä, joihin tekstarien avulla tutustua. Kaikki sitten karsiutuivat. Eräs sanoi naiselle, että tämä tulee olemaan sinkku jonkun aikaa. Se oli epäkohteliasta. Sehän on sitten varmaan ihan kohteliasta, ettei korkokenkien käytöstä luovu, jotta antaisi kirjaimellisesti tuuman verran periksi, saati useamman.
Tietty vuodenaika syntymäajankohdaksi oli yhdelle mahdottomuus. Hän pitää ruskeasilmäisistä ja -hiuksisista -Jos olet uskonnollinen, mm. pyydän, ettet ole ja toivon sinun lähtevän. Moinen kommentti on herättänyt närää ateisteissakin. Minkäänlaista erittelyäkään ei ole. Aivan niin kuin olisi sama asia laulaa joka ilta tunti virsiä ja käydä joka sunnuntai kirkossa kuin laskea yhden käden sormilla vuoden käynnit. Nainen itse on tatuoitu vegaani, joka ei halua naimisiin, eikä halua lapsia. Siis mikähän se syy nyt oli, että joku mies haluaisi hänen kanssaan sitoutua? Kenellekään ei tarvitse kertoa, että on hänen kanssaan. Eron saa hyvin nopeasti. Kannustaa varmasti sitoutumiseen, kun ero on mahdollisimman helppo. Kun kyllästyy ei ole mitään muuta syytä jäädä yhteen kuin nainen, joka ei edes tiedä mitä haluaa. Nimittäin piiristä ehti lähteä jätkiä ennen kuin hän korjasi, että mustatukkaisetkin käyvät. Jestas, onkohan hän kuullut hiusväreistä? Mitä jos mies kaljuuntuu? Ei kun oikeanväristä peruukkia ostamaan.
Mitäpä minä salaisin vaatimuksiani. Saakoon kukin sitten pitää niitä oman mielensä mukaan kohtuullisina tai kohtuuttomina. Kirkkoon kuuluva, ei tupakoi saati käytä mitään vahvempaa, absolutisti tai kohtuukäyttäjä, 140-190 senttinen. Painoindeksi ei ylitä omaani. Useitakin vuosia nuorempi tai korkeintaan vähän vanhempi. 0-5 kumppania, joiden kanssa olisi voinut tulla vanhemmaksi. Voi olla äiti nyt tai mieluummin tulevaisuudessa. Haluaa ainakin yhden lapsen. Ei ole väkivaltainen. On ahkera. Haluaa naimisiin ja yhteisen sukunimen, joka voi olla kummalta tahansa. Paitsi jos toinen olisi vaikka Vauhko-Pöljälä tai muuta vastaavaa, jota tuskin edes kohtaisi. Sitten otettaisiin nimi minulta ja sillä selvä. Saa olla mukava lemmikki. Mutta voi olla lemmikkiä vailla. Osaan itsekin murista ja olla melkoinen nallekarhu.
Janne Kousa

Jaa artikkeli: