Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolumni: Lääke kotona-virukseen

Korona-viruksen takia suomalaisia vaivaa tänä kesänä kotona-virus, koska ulkomaanloma jää väliin. Tässä ohjeet, kuinka saat täysin etelänmatkaa vastaavan kokemuksen poistumatta Suomesta. 

Vietä viisi päivää netissä eri matkavaihtoehtoja katsastaen. Kun olet löytänyt mieleisesi, riitele matkakumppanisi kanssa viikko siitä, onko halpa vai kallis hotelli parempi. Kun pääsette sopuun, etsi uusi hotelli, koska suosikkinne on jo täynnä. Maksa 3000 euroa sattumanvaraiselle tilille, jotta saat aidon fiiliksen siitä, että majoitusta maksaessasi, luottokorttisi tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin. Vietä seuraava viikko yrittäen saada rahoja takaisin.  

Pakkaa kolme päivää. Hanki rokotukset, aurinkorasvat, matkavaatteet ja 80 euron pikapassi, koska vanha on taatusti mennyt umpeen etkä tietenkään muistanut sitä ajoissa.   

Aja kaksi tuntia lentokentälle. Jätä autosi kätevästi terminaalien vieressä sijaitsevalle, 50 euroa viikossa maksavalle parkkipaikalle. Päästäksesi aitoon lentokenttätunnelmaan, seiso autosi edessä jonossa 40 minuuttia. Tyhjennä taskusi metalliesineistä, riisu myös vyösi. Laita ne muoviseen laatikkoon. Kulje autosi ympäri. Ota metalliesineet laatikosta ja laita ne takaisin taskuusi. Nyhrää vyö vyötäröllesi.  

Istahda autoosi. Saadaksesi aidon lentoelämyksen, vedä etuistuin niin eteen, että jalkatilaa on mahdollisimman vähän. Kiinnitä turvavyö. Pelkää hetki kuolemaa. Rukoile. Avaa turvavyö. Tilaa pieni annos mautonta ruokaa ja maksa siitä 40 euroa. Palkkaa bodari heiluttamaan autoasi, niin, että ruokaa putoaa taatusti joka paikkaan. Istu paikallasi viisi tuntia. 

Ota rinkka ja kaksi matkalaukkua takakontista ja raahaudu niiden kanssa taksitolpalle. Aja taksilla asunnollesi ja maksa kuskille kolme kertaa enemmän kuin sovitte. Anna kellosi ensimmäiselle vastaantulijalle, koska se olisi kuitenkin varastettu. Levitä laukkujesi sisältö asuntosi pienimpään huoneeseen ja asetu taloksi. 

Lähde tutustumaan keskustaan. Pyöri kolmen ravintolan väliä ruokalistoja tuijotellen ja valitse niistä lopulta huonoin ja kallein. Vaikka aurinko ei Suomessa paista, saat aidon etelän tunnelman ihollesi hiomalla sitä hiekkapaperilla. Sen jälkeen voit levittää päälle hiekkaan sotkettua aurinkorasvaa. Palaa väsyneenä, mutta onnellisena asunnollesi. Mene nukkumaan, mutta ennen sitä laita aidon hotellitunnelman saavuttamiseksi stereot täysille. Soita klo 03.00 jonnekin ja valita turhaan metelistä. Oksenna aamulla, mene apteekkiin ja pyydä huonolla englannilla lääkettä turistiripuliin. Palkkaa naapuri matkaoppaaksi ja maksa hänelle 200 euroa siitä hyvästä, että hän näyttää sinulle neljä aitoa kiveä.  Vietä viikko näin. Aja taksilla lentokentälle ja omalla autolla kotiisi. Piinaa tuttavia reissukuvillasi. Masennu, koska mitään näin kivaa ei ole odotettavissa vuoteen.     

  • Janne Metso
Jaa artikkeli: