Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kolumni – Ohjeet etämökkeilyyn

Moni on korona-aikana tottunut etätöihin. Etätöissä on toki omat ikävyytensä, mutta rutkasti hyviä puolia. Kun ei tarvitse matkustaa työpaikalle, säästyy aikaa muuhun. 

Luontevana jatkumona etätyölle yksi tämän kesän suurimmista trendeistä on etämökkeily. Koska kyselyitä on tullut paljon, Valkealan Sanomat julkaisee ohjeet, joiden avulla saat etämökkeilystä kaiken irti.

Onnistuneen etämökkeilyelämyksen ensimmäinen askel on pakkaaminen. Se tulee aloittaa viimeistä työpäivää edeltävänä iltana mahdollisimman myöhään, jotta saavutat noin klo 02.00 aidon paniikkitilan. Suunnittele lopettavasi työpäiväsi klo 15, mutta jatka sitä yllättävän palaverin takia kolme tuntia. Sullo perhe ja tavarat kiireellä autoon ja lähde liikkeelle. Parinkymmenen kilometrin ajoin jälkeen käänny takaisin, koska mökin avaimet ovat unohtuneet kotiin. Hae avaimet ja lähde uudestaan liikkeelle. Muista jättää ovi auki.

Aja muutama tunti ja tee valtavat ruokaostokset täpötäydessä marketista. Yritä sulloa ruokia ja juomia jo valmiiksi täyteen takakonttiin tuloksetta. Sullo elintarvikkeet kuskin ja matkustajien jalkatilaan niin, että kaikilla on mahdollisimman tukalat oltavat. Aja kotipihaan. Nouse autosta ja avaa ensimmäinen olut. Kiroa sitä, että olut on päässyt lämpenemään.

Jos et ole tehnyt sitä lähtiessäsi, muista aidon mökkitunnelman saavuttamiseksi vääntää pääkatkaisijasta sähköt pois päältä. Sytytä kynttilä tai öljylamppu. Jos olet muistanut jättää oven auki, pääset metsästämään hiiriä asunnostasi aivan kuin ihkaoikealla mökillä. Pyydystettyäsi hiiret, aloita ruuanlaitto aidon mökkifiiliksen takaavalla hiiligrillillä. Laitettuasi grillattavat valmiiksi, totea, ettei mökistä löydy grillihiiliä, vaikka jossakin täällä niitä piti olla. Lähde kalaan eli aja polkupyörällä lähimpään kauppaan, mutta ennen sitä muista sotkea kalaverkot. Pyydä kalatiskin asiakaspalvelijalta lupa upottaa kätesi kalojen perkuujätteisiin. Näin saat käsiisi aidon kalareissun tuoksun. Poistu kaupasta ilman kalaa. Näin saat mieleesi aidon kalareissun fiiliksen. Polje kotiin.

Jos olet muistanut sotkea verkot ennen lähtöä, selvittele niitä kolmisen tuntia. Jos et, sotke ne ja selvittele sitten. Päätä lähteä uimaan. Aidon mökkitunnelman saavuttamiseksi avaa tietokone ja viides olut, ja katso netistä videoita sinileväkukintojen täyttämästä järvestä. Itke ja kiroa maanviljelijät, turvetuottajat ja hallitus. Koska mökkijärvessä ei voi uida, pakkaa uimavarusteet autoon ja aja vähintään 20 kilometriä uimarannalle. Muista pukea reissuun reikäiset ja kulahtaneet mökkivaatteet.           

Palattuasi odota, että ulkona on mahdollisimman pimeää ja ilmassa mahdollisimman paljon hyttysiä. Menen pihalle, ota potta mukaasi, muista jättää ovi auki. Tee tarpeesi pottaan läiskien ja kiroten hyttysiä. Laita kuoriketta pottaan. Palaa sisälle. Ota kärpäslätkällä ja yritä tappaa talosta kaikki hyttyset ja kärpäset. Yritä turhaan nukkua, koska ovelimmat hyttyset pörräävät koko yön korvasi juuressa. Lausu: ”Olisinpa kotona kaikkien mukavuuksien keskellä”. Onnittele itseäsi! Olet viettänyt täydellisen autenttisen etämökkipäivän.   

  • Janne Metso
Jaa artikkeli: