Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Konfirmaatiot siirtyvät syksylle

Kirkkoherrat tekivät 6. toukokuuta rippikouluja koskevan päätöksen, jonka mukaisesti rippikoulut järjestetään vallitseva tilanne ja viranomaisten turvallisuusohjeet huomioiden.

Kouvolan alueella rippikoulujen konfirmaatioita ei ole ennen elo-syyskuuta. Leirimuotoiset rippikoulut järjestetään juhannuksen jälkeen.

Muuttuneet ohjeistukset

Rippikoululaisille tieto välittyy sähköpostitse. Rippikoulun leirijakson aika on lyhyempi. Siksi edellisellä viikolla pidetään kaksi etä/kaupunkipäivää. Halutessaan rippikoulun saattoi siirtää Kouvolan seurakuntayhtymän yhteiseen iltaripariin.
Konfirmaation vaikutukset ulottuvat monen vuoden päähän. Muistojen ja ajatusten lisäksi konfirmoitu saa oikeuden toimia kummin tehtävissä ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Täysi-ikäisenä hän voi olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Sitten avautuu myös mahdollisuus kirkkohäihin.
Valtioneuvosto antoi ohjeistukset 4. toukokuuta ja piispat seuraavana päivänä. Tarvittaessa toimintatapoja muutetaan nopeasti kulloinkin voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti.
Päivärippikouluja voidaan järjestää Kouvolan seurakunnissa kesäkuun alusta alkaen. Kouvolan seurakunnissa aloitetaan sunnuntaista 7.6. alkaen jumalanpalvelukset, jotka ovat kirkkovieraille avoimia. Turvallisuusohjeet ja hyvä hygienia korostuvat edelleen. Koolla saa olla enintään 50 henkeä.
Kastejuhlaan, häihin ja hautajaisiin pätee sama henkilömäärärajoitus kesäkuun alusta lähtien. Turvavälien noudattaminen tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei kaikissa tiloissa voi olla viittäkymmentä kerrallaan.

Laulajan terveiset

Sanna Vainikalla oli kesän kalenterissa konfirmaatiomessuja Valkealan kirkossa.
– Kesällä oli tarkoitus tehdä muutama keikka, mutta ne on jouduttu siirtämään hieman myöhemmälle, hän kertoo.
Kevään tilanne ei ole oikeastaan juuri mitenkään vaikuttanut perheen arkeen, sillä äitiysloman takia Sanna on muutenkin enemmän nyt vain kotona. Toki siinä mielessä on ollut rajoitettua, ettei hän pääse kaksosten kanssa käymään kaupassa tai missään muuallakaan julkisilla paikoilla. Eikä hän voi myöskään kyläillä, koska ei halua altistaa heitä virukselle. Mies on normaalisti töissä. Loppuraskaus ja kaksosten syntymä vaikutti Sannan arkeen paljon enemmän kuin koronavirus. Raskaus ja kaksosten syntymä olivat pääsyyt siihen, miksi koko alkuvuoden ja kevään keikka- ja työkalenteri näyttää pelkkää tyhjää. Raskaus vaikutti myös siihen, ettei hän tehnyt viime jouluna yhden ainuttakaan joulukeikkaa.
– Olen kyllä. Enimmäkseen oopperaa ja Efecto:n uusia settilistoja perinteisestä tanssimusiikista bilemusiikkiin ja kaikkea siltä väliltä, Sanna kertoi, kysyessäni onko hän harjoitellut kevätkaudella uusia kappaleita.
Lontoo on kaukaisin paikka, jossa Sanna on esiintynyt. Hän on laulanut kielillä: suomi, ruotsi, englanti, ranska, saksa, italia, latina, espanja, venäjä, viro.
Kesä on Sanna Vainikan lempivuodenaika. Laulamisen ohella hänellä on tällä hetkellä aktiivisimpina harrastuksina pianonsoitto, ompelu ja lenkkeily.

• JK, Kuva Sannasta:
Marko Tukiainen

Jaa artikkeli: