Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

KooKoo on aloittanut aikataulussa

Kun jääkiekon SM-liigan runkosarjasta on pelattu viidennes, on Kouvolan KooKoo hyvin omassa tavoitteessaan, eli sarjan 10 parhaan joukossa. Keväällä täyden 60 kierroksen jälkeen näet 10 parasta joukkuetta pääsee vielä jatkamaan pelejään, kun taas sijoille 11-15 jääneet aloittavat kesäloman.

KooKoo:n viides SM-liigakausi alkoi uuden päävalmentajan, Jussi Ahokkaan komennossa. Ensimmäiset kuusi peliä olivat vielä tuoreen pelityylin oppimista, mutta sitä seuraavat kuusi ottelua ovat tuoneet komean pistesaaliin: peräti 14 pistettä 18 mahdollisesta on huikea suoritus, ja se oikeuttaa KooKoo:n sarjataulukon neljännelle sijalle.

Kansainvälinen joukkue

Kauden 2019-20 KooKoo on sen historian kansainvälisin: suomalaisten pelaajien lisäksi peräti kuusi muuta kansalaisuutta on edustettuna joukkueessa: Ruotsi, Norja, Unkari, Slovakia, USA ja Kanada. KooKoota on kutsuttu muukalaislegioonaksi, ja sen mahdollisuuksia on epäilty, mutta ainakin tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, ja pelaajat pelaavat toisilleen.

Ensimmäinen viidennes

Ottelutulokset tähän mennessä: SaiPa – KooKoo 5-3, KooKoo – SaiPa 5-1, KooKoo – Sport 2-7, Jukurit – KooKoo 3-2, KooKoo – KalPa 1-0, KooKoo – TPS 2-7, KalPa – KooKoo 2-1 VL, KooKoo – SaiPa 2-1 JA, KooKoo – HIFK 2-1 VL, KooKoo – Ilves 2-1, Pelicans – KooKoo 1-5 ja TPS – KooKoo 1-4. Jatkoajalle venynyt ottelu on merkittu lyhenteellä ”JA” ja voittolaukauksiin mennyt ottelu ”VL”.

KooKoo:n päävalmentaja Jussi Ahokas on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että puolustuspeli on alkanut toimia tiiviinä: kuudessa viimeisessä pelissä KooKoo:n maaliin on varsinaisella peliajalla tehty vain yksi maali kussakin. Se on todella pieni lukema ja antaa näin joukkueelle mahdollisuudet voittoon jokaisessa ottelussa.

Joukkue

Maalivahdit Henrik Haukeland (Norja) ja Niilo Halonen ovat alun pienen epävarmuuden jälkeen päässeet hyvään vireeseen. Kokeneempaa Haukelandia voidaan pitää ykkösmaalivahtina, jota Halonen tarvittaessa hienosti ”tuuraa”.

Puolustuksen lukko ja joukkueen kapteeni on norjalainen Alexander Bonsaksen. Hän on tyypillinen puolustava puolustaja, joka taatusti antaa kaikkensa joukkueen eteen. Bonsaksenin pakkiparina pelaa jo toisen polven kouvolalainen liiga-kiekkoilija, Arttu Pelli. Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Peetro Seppälä on myös KooKoo:n omia kasvatteja, ja melkoinen tulevaisuuden lupaus. Amerikkalainen Matt Caito on ollut hyvä löytö ja vahvistaa KooKoo:n takalinjoja taatusti. Myös Martin Berger, Kalle Valtola ja Oskari Manninen ovat onnistuneet hyvin. Juho Rautasen plus-miinus-tilasto (-6) on tällä hetkellä puolustuksen heikoin.

KooKoo:n hyökkäys on tasainen, ja mitään varsinaista ”syömähammasta” ei ole. Toki, ykkösketjuna useimmin pelanneet Anrei Hakulinen – Kim Strömberg – Juha-Pekka Haataja ovat tehtailleet yhdessä suurimman osan KooKoo:n maaleista. Amerikkalainen Trevor Mingoia on osunut maaliin kuudesti ollen joukkueen toistaiseksi paras maalintekijä. Unkarilainen Vilmos Gallo on osoittautunut melkoiseksi taistelijaksi sekä pelitilanteissa että niiden jälkeen.

Viime kauden kapteenin, Toni Kähkösen paluu ryhmään on selvästi piristänyt sitä. Vähemmän pelanneet ulkomaalaiset Kyle Platzer (Kanada), Erik Karlsson (Ruotsi) ja Samuel Bucek (Slovakia) eivät ole vielä täysin päässeet näyttämään lopullista osaamistaan.

Hyökkääjien paras teholukema (+2) oli 12 pelatun ottelun jälkeen Toni Suurosella. Rauman Lukosta Kouvolaan tullut Suuronen on alunperin Kotkan Titaanien kasvatti, ja paluu takaisin Kymenlaaksoon on tehnyt pelaajalle vain hyvää.

KooKoo:n oman juniorikoulun tuotantoa hyökkäyspäässä ovat Joonas Oden, Olli Korhonen ja Sami Tamminen. Valkealassa syntynyt ja Lautarossa asunut Tamminen ei ole vielä onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa tämän kauden joukkueessa, ja hän onkin tällä hetkellä lainassa Kajaanin Hokin Mestis-joukkueessa.

Kolmas maalivahti Oskari Salminen on lainassa Savonlinnan Pallokerhossa (SaPKo) ja puolustaja Santeri Salmela Joensuun Jokipojissa. Myös Salminen ja Salmela ovat paikallisten kiekkokoulujen (Kotkan Titaanit, Kouvolan KooKoo) kasvatteja.

Jari Sahala

Artikkelikuva: Sami Tamminen ja Arttu Pelli joukkueen esittelytapahtumassa ennen kauden alkua.

Jaa artikkeli: