Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Koulukuulumisia: Nuorisotyö Valkealassa

Tiesitkö, että Kouvolan jokaisella yläkoululla työskentelee Kouvolan nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaaja? Minut voi tavata koulun arjessa, niin välitunneilla kuin joskus oppitunneillakin. Työnkuva koulussa muotoutuu yhteisöllisyyteen kasvattamisen, kiusaamisen ehkäisemisen ja kouluviihtyvyyden parantamisen ympärille. Konkreettisia työtehtäviäni ovat esimerkiksi seiskaluokkalaisten jokavuotiset ryhmäytykset, teemaoppitunnit tarpeen mukaan, välituntitoiminta, oppilaskunnan hallitus ja tukioppilastoiminta, koulun tapahtumien suunnittelu ja toteutus yhdessä koulun kanssa. Yhteistyötä koululla teen opettajien ja oppilashuollon henkilökunnan kanssa.

Minulle tai muillekaan nuoriso-ohjaajille ei tarvitse varata aikaa. Juttelemaan voi tulla matalalla kynnyksellä asiasta kuin asiasta, tai kertomaan ihan vain kuulumisia. 

Tämän lisäksi työskentelen myös Valkealan NuortenTalolla, jossa järjestetään nuorisotilatoimintaa ilta-aikaan sekä pienryhmätoimintaa. Teen myös yhteistyötä eri verkostoissa, mm. seurojen ja seurakuntien kanssa.

Lisäksi kunkin alueen NuortenTalolta on saatavissa myös erityisnuorisotyön ja etsivän nuorisotyön palveluita.

Erityisnuorisotyöntekijä tulee apuun, jos nuori tarvitsee tukea elämänhallintaansa, kasvuunsa, sosiaalisiin suhteisiin tai elämänlaatuun liittyvissä vaikeuksissa. Teemoja voivat olla mm. päihteet, kaverisuhteet ja pelaaminen.

Etsivän nuorisotyön kohderyhmänä ovat 16-29-vuotiaat nuoret, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa, tai jotka ovat keskeyttäneet varusmiespalveluksen. Etsivältä nuorisotyöntekijältä nuori saa apua ja tukea. Häntä voidaan myös ohjata eri palveluiden piiriin.

Sekä erityisnuorisotyöntekijälle että etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä ilman lähetettä, myös nuori itse. Palvelut ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia.

Valkealan NuortenTalo toimii Valkealatalolla. Tervetuloa tutustumaan toimintaan, olit sitten nuori, nuoren vanhempi tai huoltaja. Lisätietoja toiminnasta löydät myös osoitteesta nuortenkouvola.fi.

Pauliina Laamanen,

nuoriso-ohjaaja

Kouvolan nuorisopalvelut

Jaa artikkeli: