Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kouvolan kaupunki tiedottaa: Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen 17.3.

Aikataulun mukaiset joukkoliikennevuorot ajetaan normaalisti sunnuntaihin 22.3. saakka.

Eduskunta käsittelee valmiuslain tänään tiistaina 17.3. Kouvolan kaupunki varautuu toiminnassaan siihen, että osa valmiuslain toisen osan säännöksistä tulee voimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki valmistelee monien palveluidensa sulkemista tai uudelleenjärjestämistä 18. maaliskuuta alkaen. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat 13. huhtikuuta asti ja niiden jatkamistarvetta tarkastellaan koronavirustilanteen mukaisesti ja palvelukohtaisesti.

Koronavirusepidemian hillitseminen ja hallituksen 16.3. antamat linjaukset vaikuttavat joukkoliikenteen toimintaan. Joukkoliikenteen palvelu pyritään turvaamaan myös tässä poikkeustilanteessa mahdollisimman hyvin, mutta väliaikaisia lakkautuksia joudutaan todennäköisesti tekemään. Poikkeustilanne jatkuu vähintään 13.4. saakka. On mahdollista, että poikkeusjärjestelyjä joudutaan jatkamaan myös pidempään.

Liikennöinnin poikkeusjärjestelyt

Joukkoliikennevuorot ajetaan normaalisti sunnuntaihin 22.3. asti. Koulupäivävuorot (aikatauluissa merkinnällä koulp. olevat vuorot tai linjanumerosta 20 ylöspäin olevat vuorot) lakkautetaan todennäköisesti maanantaista 23.3. alkaen. Reittiopas päivittyy viikonlopun aikana.

Asiointitaksit ja palvelulinjat liikennöivät normaalisti perjantaihin 20.3. asti. Liikennöinnin jatkosta tiedotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Huomioithan, että muutoksia saatetaan joutua tekemään myös äkillisesti esimerkiksi kuljettajien sairaustapausten vuoksi.

Seuraa tiedotusta joukkoliikenteen muutoksista kouvolanbussit.fi

Toimi näin bussissa

Jos matkustustarpeet sallivat, suosittelemme liikkumaan ruuhka-aikojen ulkopuolella ja välttämään ylimääräistä matkustamista. Näin he, joiden on pakko matkustaa, pystyvät tekemään sen turvallisesti.

Huomioi toiset matkustajat ja kuljettaja yskimällä ja aivastamalla kertakäyttönenäliinaan tai puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Älä matkusta sairaana. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi huolehdi hyvästä käsihygieniasta pesemällä kätesi usein saippualla ja vedellä ja käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, mikäli saippuapesu ei ole mahdollista. Pintojen ylimääräistä koskettelua voi välttää käyttämällä bussissa käsineitä.

Koronavirustartuntojen vähentämiseksi maksutavoiksi suositellaan Waltti-korttia tai mobiililippua Waltti-kortin lataukset on hyvä hoitaa nettilatauksina. Käteisen rahan käsittelyn minimoiminen vähentää kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja.

Liikennöitsijät huolehtivat bussien siivouksesta ja noudattavat erityistä huolellisuutta kosketuspintojen (mm. pysäytysnapit, tangot, tartuntakahvat) puhdistamisessa. Kuljettajilla on käytössään käsidesiä ja mahdollisuus käyttää käsineitä.

Asiakaspalvelu poikkeustilanteessa

Bussimatkatoimisto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta suosittelemme yhteydenottoja puhelimitse tai sähköpostitse aina kun se on mahdollista asiakaspalvelupisteessä vierailemisen sijaan.

Waltti-kortin lataamisessa tulee poikkeustilanteen aikana suosia nettilatausta. Näin vältämme ihmiskontakteja Bussimatkatoimistossa ja busseissa.

Huomioithan, että myös asiakaspalvelussa äkilliset muutokset ovat mahdollisia, sillä pienessä henkilöstömäärässä yhdelläkin sairaustapauksella on suuri vaikutus.

Käyttämättä jäävät kausituotteet

Lisätietoja ja ohjeistusta tulossa myöhemmin. Vältä vierailuja Bussimatkatoimistossa tämän takia. Älä aktivoi kortille ladattua aktivoimatonta kausituotetta, mikäli liikkumisesi on lähiviikkoina vähäistä.

Jaa artikkeli: