Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Seurakuntien konsertteja netissä

Kouvolalaisen Sonus-kuoron ja Myllykosken kirkkokuoron oli tarkoitus järjestää amerikkalaistyylinen gospel-konsertti keskuskirkossa 14.3. ja Myllykoskella 15.3. Määräykset alle 10 hengen tilaisuuksista eivät olleet vielä voimassa, mutta suurista yleisötilaisuuksista oli jo varoitettu. Niinpä terveen oloiset kuorolaiset, solistit ja bändin jäsenet kokoontuivat suljettujen ovien taakse ja siirsivät konsertin nettiin, missä se oli katsottavissa maaliskuun loppuun asti.

Kuvassa Sonus. Kuva: Kouvolan seurakuntayhtymä

Kohti pääsiäistä

Kouvolan seurakuntien kanttorit julkaisevat verkossa pääsiäismusiikkia maanantaista 6.4. alkaen, ja musiikkia julkaistaan päivittäin toiseen pääsiäispäivään 13.4. asti. Julkaisut löytyvät osoitteesta www.kouvolanseurakunnat.fi/konsertit sekä YouTubesta, jossa ne ovat katsottavissa huhtikuun ajan. Videot julkaistaan aamukymmeneltä. -Psalmit koskettavat minua ja laulan niitä mielelläni jumalanpalveluksissa. Näissä psalmeissa tuntuu olevan jotain ajankohtaista: Suuressa ahdistuksessa ihminen etsii turvaa, elämän peruskalliota. Jumala on peruskallio – Häneen voimme luottaa ja Häneltä saamme avun, Valkealan seurakunnan kanttori Teemu Kääriäinen pohtii.
Lankalauantain aaria ”Mache dich, mein Herze, rein” Matteus-passiosta on yksi kauneimmista kappaleista mitä Risto Eskola tietää.

-Aaria kutsuu sydäntä pysähtymään kuolleen Vapahtajan haudan äärelle, hän kuvaa.
Maanantain konsertin bändi nauhoitti jokaisen soittimen omassa kodissaan. Ääniraidat koostettiin yhteen.

-Toivon, että tätä valtaisaa riemua ja ilosanomaa voidaan välittää koteihin, nyt netin välityksellä. Vaikka joudumme olemaan fyysisesti etäällä toisistamme, pääsiäisen toivon sanoma ei ole muuttunut mihinkään, Risto Eskola muistuttaa.

Nettikonsertteja
Maanantaina kuullaan hiljaisen viikon musiikkia, jossa on valoa ja varjoja. Esittäjänä on kanttori Mari Lehtinen Kouvolan seurakunnasta.
Tiistaina vuoro on Elimäellä. Lauluja ja runoja esittävät kanttori Juha Nurmi, kanttori Ville Perkkiö ja seurakuntapastori Iida Pietala.
Valkealan kanttori Teemu Kääriäinen esittää kolme kirkkovuoden psalmia keskiviikkona. Hän laulaa psalmin 118 gregoriaaniseen, sekä psalmin 25 ja psalmin 18 anglikaaniseen tyyliin.
Kiirastorstaina yhdistävät voimansa Kouvolan ja Kuusankosken seurakunnat. Kanttorit Mari Lehtinen, Terhi Paukku ja Marianna Pellinen laulavat.
David Paski vastaa pitkäperjantain hartaudesta. Hannu Muukka johti ja ohjasi 2019 pääsiäisenä taltioitua Kärsimysmusikaalia Kuusankosken kirkossa. Hän koosti siitä osioita mukaan hartauteen.
Lankalauantaina nähdään kappalainen Johanna Pesosen kärsimystauluja. Anjalankosken vuorolla kuullaan basso-aaria ”Mache dich, mein Herze, rein” J. S. Bachin Matteus-passiosta. Mukana ovat myös kanttorit Elina Hyvönen ja Risto Eskola.
Hiljaisena lauantaina kuullaan myös Suola-oratoriota. Musikaalin takana on monille tutut säveltäjä Pekka Simojoki ja sanoittaja Anna-Mari Kaskinen. Kuusankosken Kirkkokuoro vahvistettuna seutukunnan laulajilla esiintyi bändin säestyksellä Kuusankosken kirkossa vuonna 2005. Musikaalin ohjasi Markku Kekki ja musiikkia johti Hannu Muukka.
Pääsiäissunnuntain aamuun saadaan muskari, josta vastaavat kanttori Ritva-Liisa Marttila ja varhaiskasvatuksen työntekijät. Riemullista urkumusiikkia tulkitsee kanttori Elina Hyvönen.
Konserttisarjan päätöksenä riemullisia ja svengaavia kappaleita bändin säestyksellä kanttori Risto Eskolalta. Kappaleisiin lukeutuu jazzahtava versio virrestä Lensi maahan enkeli.

Kanttori Risto Eskola kotistudiollaan äänittämässä. Pääsiäiskonsertti syntyy useiden, eri tiloissa äänitettyjen ääniraitojen koosteena. Kuva: Santtu Eskola

Artikkelikuva: Kuusankosken ja Jaalan kirkkokuorolaisia pääsiäisenä 2019 nauhoitetussa Kärsimysmusikaalissa Kuusankosken kirkossa. Musikaalista esitetään osia pitkäperjantaina julkaistavassa musiikkihartaudessa. Kuva: Kouvolan seurakuntayhtymä

Jaa artikkeli: