Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kouvolan uutiset

Matonpesupaikat säilytetään
Tekninen lautakunta päätti 1.9. säilyttää kaupungin hoidossa kaikki lakkautettavaksi aiotut matonpesupaikat. Lakkautusehdotuksesta tuli 49 kirjallista mielipidettä.
Jokelassa sijaitseva matonpesupaikka aiottiinkin säilyttää. Valkealan kirkonkylänkin paikka pysyy uuden päätöksen myötä. Samoin Pilkanmaan, Tirvan, Utin, Vekaranjärven-Kääpälän ja Väkkärän matonpesupaikat säilyvät edelleen kaupungin ylläpidossa.
Säästöjä pyritään saamaan sillä, että matonpesupaikkojen aukioloaikaa lyhennetään. Vuodesta 2021 alkaen ne suljetaan jo syyskuun puolessa välissä.
Jaalan matonpesupaikasta tehdään päätös vasta sen jälkeen, kun Jaalan kotiseutusäätiön tarjous kulujen maksamisesta on käsitelty kaupunginhallituksessa.
Säilyttämiseen päädyttiin luonnonsuojelullisista syistä. Yhden paikan kulut saattavat myös siirtyä toiseen paikkaan, jossa pesijät vain joutuisivat vuoroaan jonottamaan. Paikkojen purkamisestakin aiheutuisi kuluja. Tajuttiin myös, että matonpesupaikkojen kunnossa- ja ylläpitokustannukset ovat pieni menoerä, joten saavutettava hyöty kuntalaisille koituvaan haittaan nähden olisi ollut hyvin vähäinen.
20 000 euron vuotuiset kunnossapidon säästötavoitteet sekä 0,3 Me:n investointien vähentämistavoitteet etsitään muista yhdyskuntatekniikan toiminnoista tai palveluista.

Lisää säästöjä
Kaupunginhallituksen asettama ohjausryhmä esittää vuosille 2021–2023 yhteensä 4,9–6,6 miljoonan euron pysyviä säästöjä ja lisäksi yhteensä 3,2 miljoonan euron kertaluonteisia säästöjä. Ohjausryhmä esittää, että esitykset huomioidaan jo lautakuntatyöskentelyssä, jotta pysyvä säästötavoite toteutuu.
Palveluverkkoja (perusopetus, lukio, liikunta, jne.) koskevat selvitykset ovat pääosin valmiina. Tekeillä on muun muassa varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys. Virkamiesjohto on käynnistänyt lisäsäästöselvityksen toimialoittain.
Vuonna 2019 kaupungissa on toteutettu kahdet yhteistoimintamenettelyt, vuonna 2020 yhdet. Pysyväksi henkilöstösäästötavoitteeksi kaupunginhallitus on asettanut 180 henkilötyövuotta, joista 120 htv:tä vuoden 2020 loppuun mennessä ja loput 60 htv:tä vuoden 2021 loppuun mennessä.
Kaupungin toimiala- ja toimielinuudistusta valmistelleen ohjausryhmän työn tuloksena syntyy pysyviä säästöesityksiä kaupungin talouteen. Ne huomioidaan säästötavoitteissa.
Kaupunginhallitus asetti ohjausryhmän säästöjen valmisteluun.

Jaa artikkeli: