Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Poliisin tiedotteista 12.2019 poimittua

Poliisi tutkii luonnonsuojelurikosta Järvikarin ja Huidumin saarten puiden kaadossa

30.12.2019 klo 08.48 Lounais-Suomi

Poliisille on jätetty ilmoitus luonnonsuojelurikoksesta, mistä ilmenee, että 26.12.2018 – 27.5.2019 välisenä aikana on Porissa Sandön edustalla Järvikarin ja Huidumin saarissa kaadettu kaikki puut mahdollisesti merimetsojen pesimisen häiritsemistarkoituksessa. Kaatamisen seurauksena on tuhoutunut puissa olleet merimetsojen pesät. Merimetso on pesäpaikkauskollinen laji ja palaa käyttämään seuraavana pesimäkautena edellisvuoden pesiä, joten pesät ovat suojeltuja ympärivuotisesti.

Kouvolassa ilotulitekontit rikoksen kohteena

29.12.2019 klo 10.30 Kaakkois-Suomi

Perjantai 27.12.2019 – Lauantai 28.12.2019

Perjantain ja lauantain välisenä yönä yritettiin murtautua osoitteessa Väkevänkuja 1 Pyöräliike ET:n parkkipaikalla sijaitsevaan ilotulitekonttiin siinä onnistumatta.

Samana yönä murtauduttiin osoitteessa Kiltatie 10 Kuusankosken Tokmannin pihalla sijaitsevaan ilotulitekonttiin. Kontista onnistuttiin anastamaan usean tuhannen euron arvosta ilotulitteita.

Tekoja tutkitaan törkeän varkauden yrityksenä ja varkautena.

Renkaattomia autoja ja perän luistatusta Sisä-Suomen lauantaissa

29.12.2019 klo 07.06 Sisä-Suomi

Tampereella poliisi otti vastaan ilmoituksen lauantaina aamupäivällä, että Hatanpään valtatiellä sijaitsevan autoliikkeen pihasta oli myyntirivissä olleesta autosta anastettu renkaat. Auto oli jätetty tiiliskivien päälle. Auto oli muuten ehjässä kunnossa, mutta renkaat oli anastettu. Poliisi tutkii tekoa varkautena.

Lauantaina illalla klo 20.55 Keuruulla Mäntymäentiellä poliisi kirjoitti sakkovaatimuksen 18-vuotiaalle nuorelle miehelle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kun mies kuljetti henkilöautoa luistattaen auton perää useita kertoja ajoradan laidasta toiseen. Autossa oli matkustajia ja tapahtumahetkellä tiellä oli jalankulkijoita.

Tampereella Keltinkadulla lauantaina klo 22.35 poliisi kirjoitti sakkomääräyksen nuorelle naiselle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Nainen ajoi poliisipartion nähden useita kierroksia jäisellä ja liukkaalla parkkialueella ympyrää siten, että auto ei ollut naisen hallinnassa. Autoilija luistatti auton perää tarkoituksellisesti. Parkkialue oli erittäin jäinen ja alueella oli useita muita autoja sekä jalankulkijoita. Lisäksi autossa oli kyydissä matkustajia.

Kuorma-autosta irtosi rengas Kontiolahdella

28.12.2019 klo 15.41 Itä-Suomi

Kuorma-autosta vauhdissa irronnut rengas oli törmännyt vastaan tulleeseen ambulanssiin Kontiolahdella, Kajaanintiellä, lauantaina kello 7.15. Törmäyksessä ei ollut tullut henkilövahinkoja, mutta ambulanssi oli vaurioitunut hinauskuntoon.

Joensuulaisen 27-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Joensuussa Raatekankaalla lauantaina kello kuuden jälkeen. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 2,46 promillea. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäily miehen ajokunnosta.

Kontiolahden Lehmossa, Ensolantiellä oli rikottu ulko-oven ikkunalasi kauppaliikkeestä, lauantaina kello 1.07. Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus vartiointiliikkeeseen tulleesta murtohälytyksestä. Valvontakamerakuvissa näkyy, kun kaksi nuorta miestä lyövät vasaraa muistuttavalla esineellä ikkunan rikki. Toisella nuorella on päällään ruskea takki, valkoinen huppu ja vaaleat housut ja toisella siniset housut ja musta takki.

Poliisikoira loukkaantui eilen tehtävällä Vihdissä.

28.12.2019 klo 10.35 Länsi-Uusimaa

Perjantaina aamupäivällä sai poliisi tehtävän sekavasti käyttäytyneestä miehestä Vihdissä. Poliisin saapuessa paikalle mies pakeni veitsellä aseistautuneena maastoon ja poliisi lähti jäljestämään häntä. Tehtävälle liittyi myös Helsingin poliisilaitoksen poliisikoirapartio, joka lähti tavoittelemaan miestä. Mies tavattiin maastosta noin kello 11. Hänen havaittiin piilottelevan jotain selkänsä takana ja miestä käskytettiin useamman kerran näyttämään kätensä. Mies ei totellut, jolloin poliisikoira päästettiin turvaamaan poliisipartioiden suorittamaa kiinniottoa.

Poliisikoira joutui Helsinkiin leikattavaksi ja jäi henkiin. Koiraa haavoittanut mies luovutettiin toiselle viranomaiselle. Uudenmaan poliisi tutkii tapahtunutta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja törkeänä eläinsuojelurikoksena.

Puolisot jäivät kiinni rattijuopumuksesta vajaan kahden tunnin sisällä

27.12.2019 klo 10.58 Lounais-Suomi

Poliisipartio oli suorittamassa liikennevalvontaa Tapaninpäivänä iltapäivällä Salossa Helsingintiellä. Partio pysäytti hieman ennen puolta kahta tarkastusta varten henkilöauton, jonka kuljettajalle, muurlalaiselle mieshenkilölle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi 2,46 promillea. Tarkkuusalkometrikoe antoi lopulliseksi tulokseksi 0.65 mg/litra.
Miehelle tapaus oli 4. törkeä rattijuopumus vuoden sisällä, ja hän oli tapahtumahetkellä ajokiellossa.
Miehellä oli kyydissään vaimonsa, joka pyysi myöskin saada puhaltaa alkometriin; hänelle tuli tuolloin tulokseksi yli 1 mg/litra.

Hieman myöhemmin iltapäivällä osat olivat vaihtuneet. Poliisipartio pysäytti samaisen henkilöauton hieman kello 3:n jälkeen, niinikään Helsingintiellä. Tällöin kuskina toimikin vaimo. Hän puhalsi alkometriin lukeman 2,2 promillea; tarkkuusalkometri antoi tulokseksi 0.94 mg/litra.

Kellon savustusyritys

23.12.2019 klo 07.36 Sisä-Suomi

Jyväskylässä Kylmälahdentiellä sijaitsevassa tavaratalossa asioi sunnuntaina klo 19.55 naishenkilö, joka otti hyllystä savustuspussin ja laittoi siihen Garmin älykellon, arvoltaan yli 300 euroa. Nainen ohitti kassalinjan maksamatta tuotetta ja vartija otti naisen kiinni kassalinjan jälkeen aulassa. Kello saatiin myyntikuntoisena takaisin, mutta savustuspussi meni myyntikelvottomaksi. Pussi korvattiin myöhemmin. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä naisen käsilaukusta löytyi sivuleikkurit. Rikosilmoitus kirjattiin varkaudesta ja murtovälineen hallussapidosta.

Törkeitä ylinopeuksia taajama-alueilla.

22.12.2019 klo 08.17 Sisä-Suomi

Laukaa klo 23:38. Jyväskyläntiellä poliisi mittasi henkilöautolle 155 km/h. Alueella nopeusrajoitus 80km/h. Mieskuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tampere klo 00:04. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Paasikiventien rantatunnelissa 17-vuotias mieskuljettaja kaahasi BMW 525 henkilöautolla 117km /h. Tunnelissa nopeusrajoitus 60 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Tampere klo 01:05. Hervannantiellä poliisi pysäytti Skoda henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Mieskuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Kuljettaja oli etsintäkuulutettu sekä ajokielto voimassa. Huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Kuljettajaa epäillään mm. rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Laukaa klo 02:15. Suolahdentiellä poliisi mittasi BMW henkilöautolle 148km/h nopeusrajoituksen ollessa 60km/h. Autoa kuljettaneelta mieheltä otettiin ajokortti poliisin haltuun ja annettiin tiedoksi poliisimiehen määräys väliaikaisesta ajokiellosta.

Mies menehtyi traktorin ulosajossa Kuopion Vehmersalmella

20.12.2019 klo 18.14 Itä-Suomi

Hätäkeskukseen ilmoitettiin klo 16.00 aikaan, että Kuopiossa Litmaniementiellä on traktori ajautunut ojaan ja traktorin kuljettaja vaikuttaa elottomalle. Paikalle lähetettiin poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Tapahtumapaikalla viranomaisille selvisi, että traktori oli ajautunut ojaan ja ilmeisesti kierinyt katon kautta ympäri. Traktorin kuljettajana ollut noin 70-vuotias mies oli menehtynyt ennen viranomaisten saapumista.

Tapahtumapaikka Litmaniementiellä on noin kilometrin päässä Vehmersalmentien risteyksestä. Tapahtumapaikalla oli talviset ajo-olosuhteet. Poliisi tutkii tapausta ja tekee tutkinnassa yhteistyötä liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan kanssa.

Ylitorniolta viime talvena anastetun matkailuporon esitutkinta valmis

20.12.2019 klo 12.55 Lappi

Viime vuoden (2018) marraskuussa Ylitorniolta anastetun matkailuporon esitutkinta on päättynyt ja asia lähetty syyttäjälle 5.12.2019. Esitutkinnassa kävi ilmi suoritetuissa tutkimuksissa ja saaduista yleisövihjeistä, että kolme lähialueella asuvaa miestä ovat ottaneet ilmeisesti törmäyksen seurauksena kuolleen poron kyytiin ja lopulta vieneet sen haaskaan. Miehet ovat näiltä osin tunnustaneet teot kuulusteluissa ja korvanneet poron arvon asianomistajalle

Mutterin muotoinen laituri anastettu Porista

19.12.2019 klo 08.30 Lounais-Suomi

Porista Hanhiluodontieltä anastettiin viikon sisällä 9.12.-15.12.2019 n. 4 metriä pitkä laituri, jossa mutterin muotoinen pää. Laituri oli rantaan kiinnitettynä.

Jaa artikkeli: