Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kuhinaa sateessa

Kahden puun päivänä avattiin kesäsateen vallitessa Puotimuseo. Samalla vietettiin Kustaan kuhinoita. Sateeseen nähden väkeä oli hyvin. Varmaan aurinkoisena päivänä olisi enemmänkin käynyt. Museolla on helppo viihtyä.
Museo ja Käräjätalo olivat Kustaan päivänä auki. Niistä lisää myöhemmin. Kustaa III, jolla on hämmästyttävä yhdennäköisyys Keijo Kouvosen kanssa, osallistui Valkealan viirin nostamiseen. Pitkän viirin toinen nostaja oli Erkki SIllanpää. Armas Tiihonen kajautti haitarillaan sävelet Käräjätalon kuistilta.
Kouvolan valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen piti puheen. Edellisen kerran hän oli yleisötilaisuudessa maaliskuussa. Hän totesi, että koukset on pidetty etänä. Jouko esitti toiveen paluusta normaaliin elämään ja tilanteeseen mahdollisimman pian.
– Valkealaan on mukava tulla.
Jouko Leppäsellä on edelleen täällä tuttavia. Hän on aina pitänyt Valkealasta ja pitää pitäjää kauniina. Ihmiset ovat helposti lähestyttäviä ja vieraanvaraisia. Kummikyliä jaettaessa tarkoituksena oli, ettei kylä ole varmasti tuttu. Kääpälä olikin Jouko Leppäselle ennestään hyvin tuttu.
JK
Katosten ja sateenvarjojen myötä tilaisuus onnistui hyvin sateellakin.

Sade säkenöi Porschen pintaa.
Kesäteatterin tuolit olivat pinoissa.
Armas Tiihonen toi haitarilla elävää musiikkia kesäpäivään. Taustalla itse kauppias Jaakko Pokki.
Kuningas Kustaa III:n sateenvarjo sointui hyvin puvun väreihin. Kustaa III valvoi työtä, kun Erkki Sillanpää veti viirin salkoon.
Jouko Leppäselle Valkeala ja varsinkin oma kummikylä ovat tuttuja.
Jaa artikkeli: