Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kulkemiseen ja kuljettamiseen

Entisen kioskin paikalla on Niinistön Isopellontiellä palvellut Anan pyöräkorjaamo talvesta 2004 lähtien. Almanakan käännyttyä vuoden 2020 puolelle, tuleekin korjaamolle ikää siis jo 16 vuotta.

Antti Hiltusella ei ole kiirettä eläkkeelle. -Ei auta jäädä laakereilla lepäämään, hän vahvistaa. Pyöristä voi puhua jopa elämäntapana, ei vain työnä. Paljon on Antille vuosien varrella ajokilometrejä kertynyt ihan jo lukuisten työmatkojen taittamisella pyörällä. Liikunnan hyödyt näkyvät. Minkäänlaista työväsymystä ei huomaa.

Useat talvet Antti on viettänyt etelän lämmössä. Ensi talvena hän aikoo olla täällä päin, onhan hänellä autojakin vuokrattavana. Pihalla olevia kolmea pakettiautoa kelpaa esitellä. Selvästi huomaa, että autoista pidetään hyvää huolta. Siisti auto on muuttoa suunnittelevan ilo vuokrata, eikä tarvitse lähteä kauemmas autoa hakemaan.

Metallikokemusta

Pyörähommista Antti Hiltusella on kokemusta jo ennen pyöräkorjaamoa. Hän opetti pojille pyörien korjaamista Brankkarilla. Sitä ennen hän sai kokemusta metallitöistä.

Kylältä saatavia palveluja Antti Hiltunen pitää tärkeinä. Osaltaan hän huolehtiikin, että palveluja pysyisi Kirkonkylän lähettyvillä. Yhtenä haasteena hän näkee työpaikkojen lisäämisen seudulle. Hän tietää monien nuorten parien muuttaneen pois, kun ei töitä ole.

Varmasti moni asiakas arvostaa sitä, ettei pyörää tarvitse viedä kauemmas. Etenkin sellaiset, joilla pyörä hajoaa korjaamon seutuvilla. Paitsi taluttajan, myös ulkorenkaiden kannalta on syytä välttää ylenpalttista taluttamista sisäkumin ollessa tyhjä.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) on PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmä. Sen tiedoista selviää, että yritys on ollut ennakkoperintärekisterissä 1.3.2004 ja kaupparekisterissä 13.1.2004. Ennen toiminnan aloittamista 18. helmikuuta, täytyi paikka siivota. Myöhemmin rakennus on saanut uutta maalipintaa.

JK

Autojen värejä löytyy monien maiden lipuista eri sävyisinä.
Jaa artikkeli: