Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kuvaja Maria-salissa

Kuvaja-lauluyhtye kiersi joulun alla esiintymässä esimerkiksi Tampereella ja Kuopiossa. Kouvolan vuoro oli 16. joulukuuta.

Mikrofonit olisi minun puolestani voinut konsertista unohtaa. Kaikkien laulajien ääni olisi varmasti kuulunut ilmankin. Varsinkin kun tila ei ole suuri. Kädessä pidettävinä mikrofonit myös estivät mahdollisuuden elävöittää laulua käsien liikkeillä. Paikoitellen ne myös peittivät laulajien kasvoja.

Laulajien saapumista siivitti mystisen kuuloinen laulu. Lauluvalikoima oli muutenkin kauniisti valittu ja kotoisa. Laulajien ääniä kuunteli mielellään. Hienosti jokaisen ääni sai lisähuomiota soolo-osuuksien myötä. Arkihuolesi kaikki heitä, Joulu lapsuuden, Orpojen joulu ja monet muut kappaleet veivät kuulijat kohti joulua.

Kuvaja perustettiin syksyllä 2017. Viisihenkisen lauluyhtyeen taiteellisen toiminnan ytimessä on ajatus musiikin hoitavasta voimasta.

”Syvien tekstien ja rehellisten tulkintojen kautta Kuvaja peilaa musiikillaan ihmisyyttä – sen syviä uurteita ja herkkiä hymyjä.” On suorastaan pakko lainata ohjelmasta tätä runollisen kaunista kuvausta.

Ensikonsertti ”Peili” kuultiin Hakasalmen huvilassa Helsingissä lokakuussa 2018. Viime kesäkuussa yhtye osallistui Tampereen Sävelen kansainvälisen yhtyelaulukilpailun finaaliin ja sijoittui kolmanneksi. Konsertissa esiintyivät sopraano Anni-Kaisa Haukka, mezzosopraano Kata Vuoristo, altto Laura Vallenius, tenori Joona Vallenius sekä basso Aleksi Vasko.

Perjantaina Aleksi nähtiin jälleen Kouvolassa. Perinteinen yhteiskonsertti Jenni Taarin ja Noora Oinasmaan kanssa järjestettiin poikkeuksellisesti Kouvolan Keskuskirkossa. Juhlaan valkeaan -konsertissa oli tiedossa myös kitaransoittoa Risto Aallolta, tanssia Heini Ahtiaiselta ja Elmo Niemiseltä sekä viulunsoittoa Wendi Kivistöltä.

JK, Promokuva: Johannes Erkkilä

Jaa artikkeli: