Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Kylältä kaupunkiin

Kouvolankylän VPK-talo on nykyisin erilaisten juhlien ja tilaisuuksien pitopaikka. Varauskalenteria katsoessani olivat ensi kesän useimmat viikonloput jo varattuja. Satunnaisia varauksia on pidemmällekin.
Kouvolankylän VPK-talo tunnetaan myös Meksikona. Sitä vuokrataan niin yhdeksi kuin useammiksikin päiviksi kerrallaan. Kouvolan VPK, juhlapaikan vuokraaja, on keskeisemmällä paikalla Hallituskadulla.
Vapaapalokunnalla on käytössä monipuolinen kalusto.

Ajokalusto

KY551 on sammutusauto. Sen merkki on Scania 124G. Vuodelta 2001 olevan auton vesisäiliö on 2800 litraa. Ajoneuvoa käytetään Pelastuslaitoksen kanssa tehdyn sammutussopimuksen mukaisesti erilaisissa palo- ja pelastustehtävissä, kuten rakennuspaloissa.
Säiliöauto KY553 on merkiltään Scania 114G. Se korvasi 2013 entisen säiliöauton. Tärkein tehtävä ajoneuvolla on kuljettaa lisävettä palopaikalle.
Letkuauto KY5597 on merkiltään Mercedes-Benz 609D. Vuodelta 1994 auto on takavetoinen. Miehistönkuljetusauto KY557 on vuodelta 2010 oleva Volkswagen Caravelle. Sitä käytetään enimmäkseen liikenteenohjaus-tehtävissä, sekä esimerkiksi ravien ensiapupäivystyksissä ja tarpeen mukaan muissa hälytystehtävissä. Toinen miehistönkuljetusauto KY5572 on samaa merkkiä, mutta vuodelta 1997. Sitä käytetään enimmäkseen palokunnan omiin ajoihin, kuten opintopäiville ja Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton järjestämille leireille ja kursseille.
Liikenteenohjauskärryn merkki on VIHE. Sen omistaa ELY-keskus. Kärryä käytetään tieliikenneonnettomuustehtävissä, kun tarvitaan liikenteenohjausta ja -varoittamista, jotta alueella olisi turvallisempi työskennellä.
Janne Kousa
Kouvolankylän VPK-talossa on järjestetty monta tapahtumaa.

Jaa artikkeli: